Panel shkencor

Panel shkencor "Muhamedi a.s-Mëshirë për botët" Transmetim të drejtpërdrejtë në TV IKRE E Hënë ora 13:30

URIME DITËLINDJA E DRITËS SË NJERËZIMIT MUHAMMEDIT a.s.

12 Rebiul evveli është dita kur u lind drita e tërë njerëzimit i Dêrguari i Allahut Fuqiplotë Muhamedi a.s. Lindja e tij bëri kthesë në ndërtimin e dinjitetit të njeriut dhe gjinisë njerëzore. Si shpjegues dhe aplikues i Fjalës së Allahut…

Reagim, Реакција, Kinama, Reaction

Reagim Bashkësia Fetare Islame e Republikës së Maqedonisë së Veriut, ashpër dënon keqpërdorimin e ezanit dhe namazit për qëllime politike. Dje para Qeverisë ishim dëshmitarë të një mitingu politik, ku u keqpërdorën ritet…

Apel për zgjedhje të qeta, të lira dhe demokratike

Të nderuar besimtarë, shtetas me të drejtë vote Zgjedhjet e ndershme dhe të lira janë obligim ndaj elektoratit të RMV, ndaj imazhit të shtetit tonë, ndaj miqve tanë dhe ndaj ndërtimit të ardhmërisë së vendit tonë. Andaj Bashkësia Fetare…

Shoqata e Ulemave paraqet festat islame për vitin 2022

Shoqata e Ulemave e BFI të RMV paraqet festat islame për vitin 2022 - 1443/44 H. Здружение Илмије на ИВЗ на РСМ, ги објавува Исламските празници за 2022 година - 1443/44 Х. KMC "İlmiye" Cemiyeti, 2022 Miladi - 1443/44 Hicri yılı dini…

Informatë

Informohen Hafizat dhe lexuesit e Kuranit Fisnik në RMV, për mbajtjen e garave tradicionale ndërkombëtare Kuranore të 27 me radhë që do të mbahen në Zagreb të Kroacisë.

KOMUNIKATË

Komisioni Qendror i Kurbaneve 2021 pranë BFI-së të RMV në mbledhjen e vet të mbajtur më 26 korrik 2021 bëri sublimimin e punës dhe informon besimtarët dhe opinion e gjerë publik se në këtë Bajram në BFI të RMV janë paguar 6880 kurbana, të…

N J O F T I M – mbi tubimin e kurbanave

Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame në RMV Ju njofton se me rastin e ardhjes së Kurban Bajramit, i cili sipas Takvimit është më 20. 07. 2021, organizon tubimin e kurbanave të gjallë, respektivisht bëhet tubimi i mjeteve në nivel të çmimit…