Muftinia e Ohrit

Muftinia e Ohrit është institucioni përgjegjës për organizimin dhe administrimin e jetës fetare në rajonin e Ohrit. Mufti i saj është Samet ef. Ajdari. Nën organizimin dhe administrimin e Muftinisë janë 12 xhami.

 

Lista e xhamive:

 1. Ali Pashë viti 1573
 2. Zejnel Abedin Pasha – Teqe (Halveti) shekulli 16
 3. Taushanllë viti 1813
 4. Haxhi Durgut viti 1466
 5. Gjurgji Bej shekulli 18
 6. Kulogllu shekulli 16
 7. Hajdar Pasha viti 1456
 8. Keshanllë shekulli 16
 9. Haxhi Hamza shekulli 16
 10. Emin Mahmud shekulli 17
 11. Xhamia Gorenc
 12. Xhamia Gorenc Haxhi Xhabir viti 2008