Mesazhet e Bedrit – Mr. Lutfi Nexhipi

Trajtesa është përgatitur nga prof. Lutfi Nexhipi – sekretar i ShMI "Medreseja Isa Beu" – Shkup, në akademisë solemne me rastin e shënimit të Ditës së Bedrit, organizuar nga Bashkësia Fetare Islame e RMV, në Kërçovë më 20.04.2021…

Kolumnë Kur askush asgjë askujt nuk i beson

Kolumnë Kur askush asgjë askujt nuk i beson Zhgënjimi është mënyra me të cilën Zoti porosit: “ Kam diçka më të mirë për ty. Bëhu i durueshëm. Jeto. Beso!”(Fjalë e urtë) Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi Ne, njerëzit e këtij…

Kolumnë: Nuk ndalet arsimi shqip

Kolumnë Nuk ndalet arsimi shqip Më lehtë thyhet një atom se një paragjykim( Albert Ajnshtajn) Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi Asnjë trashëgimi që dikush e ka lënë dhe asnjë trashëgimi që ne do ua lëmë gjeneratave të ardhme nuk…

Kolumnë  Ekologjia e zemrës dhe shpirtit

Kolumnë Ekologjia e zemrës dhe shpirtit Madhëria e mendjes tënde krijon xhelozi te njerëz të caktuar. Madhëria e zemrës krijon miqësi dhe rrezaton dashuri. ( Fjalë e urtë arabe) Shkruan h. Sulejman ef. Rexhepi Sa herë që haxhinjtë…

Kolumnë Dërdëllisjet e “ekstremit katolik”

Kolumnë Dërdëllisjet e “ekstremit katolik” Dëshiroj që paraqitja e fundit e “ekstremistëve katolikë” të mbetet vetëm një dërdëllisje individuale dhe derdhje frustracionesh nga ana e dy njerëzve që kanë humbur udhën në obor, por nëse pas…

H. Sulejman ef. Rexhepi Luan i Fesë dhe i Kombit

H. Sulejman ef. Rexhepi Luan i Fesë dhe i Kombit Sikur t’ia kushtonim tërë jetën për ta përshkruar angazhimin dhe veprimtarinë e Reisul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi në zhvillimin dhe avancimin e jetës fetare në vend dhe më gjërë me…