Muftinia e Velesit

Muftinia e Velesit është institucion përgjegjes per organizimin dhe administrimin e jezës fetare ne rajonin e Velesit dhe të Povardaries. Mufti i Muftinisë së Velesit është H. Nejaz ef. Murati. Nën administrimin saj janë 17 xhami.

 

Lista e xhamive:

 1. Veles
 2. Bzallkovë
 3. Slivnik
 4. Jabollçisht i Epërm
 5. Jabollcisht i Poshtëm
 6. Vranjovcë
 7. Mellnicë
 8. Orizare
 9. Crkfinë
 10. Kocillarë
 11. Gratskë
 12. Vodovratë
 13. Negotinë
 14. Pepelishtë
 15. Krivollakë
 16. Koreshnicë
 17. Kavadarcë