Muftinia e Prilepit

Muftinia e Prilepit është institucioni përgjegjës për organizimin dhe administrimin e jetës fetare në rajonin e Prilepit. Mufti i Muftinisë së Prilepit është H. Shefket ef. Imeri. Nën administrimin e saj janë 23 xhami.

 

Lista e xhamive:

 1. Xhamia Çarshi
 2. Xhamia e Peshtalovës
 3. Xhamia Batalloska fsh. Debresht
 4. Xhamia e poshtme fsh. Debresht
 5. Xhamia Nur fsh. Sadzhevë
 6. Xhamia e Beratit fsh. Borinë
 7. Xhamia e fsh. Alldance
 8. Xhamia e fsh. Jankrenovë
 9. Xhamia e fsh. Presill
 10. Xhamia e Mesme fsh. Debresht
 11. Xhamia e Mesme fsh. Zhitoshe
 12. Xhamia Jajoska fsh. Llazhan
 13. Xhamia Braoska fsh. Llazhan
 14. Xhamia e Epërme fsh. Peshtalovë
 15. Xhamia e fsh. Norov
 16. Xhamia Muhamed fsh. Bellushin
 17. Xhamia e Epërme fsh. Zhitoshe
 18. Xhamia e Poshtme fsh. Zhitoshe
 19. Xhamia e fsh. Desovë
 20. Xhamia Izvor fsh. Debresht
 21. Xhamia e fsh. Kanatllar
 22. Xhamia Beder fsh. Cërnilisht
 23. Xhamia Osmanli fsh. Cërnilisht.