BFI në mbështetje të Qendrave Islame në Gjermani

Të hënën më 31 Gusht 2020, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në prezencë të Drejtorit për Diasporë dhe Shefit të Kabinetit Dr. Selver Xhemalit, pritën në takim zyrtar H. Sevgani ef.…

Qendrat Islame në Zvicër në mbështetje të Reisit

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islamë në RMV, u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të hënën më 31.08.2020, në shoqërimin e Drejtorit për Diasporë, njëkohësisht edhe Shef i Kabinetit Dr. Selver ef Xhemailin, pritën në një vizitë zyrtare…

NJ O F T I M

انا لله و انا اليه راجعون “Të Allahut jemi dhe vetëm tek Ai do të kthehemi” Bashkësia Fetare Islame e RMV me keqardhje informon opinionin e gjerë se sot, më 16.07.2020 (e enjte), në moshën 68-vjeçare, pas një sëmundje të shkurtër, ka…

KURBANI, DISPOZITA DHE POROSI

Shkruan: Jusuf ZIMERI Hyrje. Një nga format dhe mundësitë e ligjësuara më të hershme të lidhshmërisë dhe afrimit të qenies njeri me krijuesin e tij,  është edhe institucioni i Kurbanit i cili, zanafillën e saj e ka me…

Fetva Nr. 9

Fetva Nr. 9 Pyetje: Es-selamu alejkum. Jam betuar se do ta bëjë një punë, por nuk e kam bërë, që ka rezultuar se jam betuar rrejshëm, kjo më shqetëson, kam dëgjuar se ka rrugëdalje për këtë, andaj vendosa t’ju drejtohem me këtë pyetje…

Letër urimi nga Xhamia Buhara

Urim Xhamia Buhara Kradolf-Schonenberg, në emër të imamit, Kryetarit, Kryesisë dhe xhematit i uron detyrën e u.d. Reisul Ulema të RMV-së H. Shaqir ef. Fetahut dhe i dëshiron punë të mbarë dhe të suksesshme, Me këtë rast xhamia shpreson në…

Q.I.Sh. El-Furkan përgëzon Reisin e ri

Q.I.Sh. El-Furkan përgëzon Reisin e ri Qendra Islame Shqiptare “El-Furkan” nga Minheni, nëpërmjet një letre urimi, përgëzon Kryetarin e Bashkësisë Fetare Islame u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Feta për postin e ri, në krye të…

Reisi fali xhumanë në Xhaminë e Larme

Reisi fali xhumanë në Xhaminë e Larme “Do të jemi gjithmonë pranë dhe me besimtarët tanë” ishte një nga premtimet e para që i bëri H. Hfz. Shaqir ef. Fetai pas marrjes së postit u.d. Reisul Ulema - Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në…

Mirë menaxhimin e kemi obligim dhe amanet

Mirë menaxhimin e kemi obligim dhe amanet Në vazhdën e takimeve për urime dhe mbështetje, të enjten, me datë 18.06.2020, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai në selinë e Rijasetit të BFI priti z,…