Arriti grupi i parë i haxhinjve të Shkupit në Mekke

Grupi i parë i haxhinjve të Shkupit të cilët nisën të mërkurën paradite, nga Shkupi për në vendet e shenjta, kanë arritur shëndoshë e mirë. Lajmin e beri të ditur Myftiu i Shkupit Dr. Qenan ef. Ismaili, pas kontaktit me udhêheqësinë e…

U nisën haxhinjt e Ohrit dhe Strugës

Të mërkurën më 29.06.2022 ora 15:30 u përcoll grupi ei parë i haxhinjve të Strugës dhe Ohrit, të cilët do të jenë në shoqëri të Myfriut të Ohrit, Samet Ef. Ajdarit dhe sekretarit të myftinisë së Strugës, Nasih Ef. Shehu. Ndërsa grupi…

Haxhinjtë e Shkupit u nisën drejt vendeve të shenjta

Të mërkurën më 29.06.2022, në orët e para të mëngjesit u nis grupi i tretë i hanxhinjve të Bashkësisë Fetare Islame të RMV, kryesisht nga qyteti i Shkupit dhe rrethinës. Në përcjelljen e Myftiut të Shkupit Dr. Qenan ef. Ismailit dhe…

Përcjellja dhe Duaja e Haxhilerëve të Tetovës

Të hënën më 27.06.2022, në Objektin për Shërbime Fetare dhe Sociale, Myftinia e Tetovës me në kry Myftiun Dr. Qani ef. Nesimi, organizoi dua haxhi të përbashkët për nijetlinjtë që kanë vendosur të shkojnë në haxh këtë vit. Në këtë…

AMBASADORI I OSBE VIZITOI BFI-NË

Të hënën më 27.06.2022 BFI e RMV e vizitoi Ambasadori i OSBE Z. Klemens Koja, të cilin e priti Kryetari i BFI Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i shoqëruar nga Z. Mustafa Dauti, drejtor për çështje me botën e jashtme dhe Dr.…

Arriti grupi i parë i hanxhinjve në Meke

Grupi i parë i hanxhinjve të cilët u nisën të dielën më 26.06.2022,nga Maqedonia e Veriut për në vendet e shenjta, kanë arritur shëndoshë e mirë. Haxhinjtë, kryesisht nga Gostivari dhe rrethina, u nisën nën mbikëqyrjen e Myftiut të…

NISET GRUPI I PARË I HAXHINJVE

Të dielën më 26.06.2022 u nisë grupi i parë i Haxhilerëve të BFI - së në RMV për në vendet e shenjta. Haxhinjtë u përcollën nga Kryetari i BFI të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe Myftiu i Gostivarit H. Sabahudin ef. Zendeli.…