Delegacioni i BFI vizitoi Myftininë e Shtipit

(SHQ. МКД.)

Në kuadër të vizitave të Ramazanit, Bashkësia Fetare Islame, sipas agjendës të saj, vendosi që një pjesë e delegacionit të Ramazanit, të hënën më 03.04.2023, ta vizitojë Myftininë e BFI Shtip, ku u mirëpritën nga Myftiu i Maqedonisë Lindore, Mr. Nasir ef. Rexhepi dhe xhemati i kësaj myftinie.
Nën udhëheqjen e Myftiut dhe operativës të kësaj myftinie, e në një organizim të mirëfilltë, u bë shpërndarja e anëtarëve të delegacionit nëpër xhamitë e kësaj myftinie, sipas planifikimit paraprak të Myftinisë.
Me këtë rast, pas gostisë së Iftarit, anëtarët e delegacionit u shpërndanë nëpër xhamitë e kësaj Muftinie, dhe prezantuan e mbajtën ligjerata fetare përballë xhematit në gjuhën e tyre dhe përcollën mesazhin dhe selamet e Reisul Ulemasë H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, për besimtarët si dhe urimet dhe dëshirat e Kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame për agjërimin dhe ibadetet e pranuara tek Allahu Fuqiplotë.
***
Делегацијата на ИВЗ во посета на Штипското Муфтиство
Во рамки на Рамазанските посети, Исламската Верска Заедница, според својата агенда, одлучи дел од рамазанската делегација, во понеделник на 03.04.2023 година, да го посети Муфтиството на ИВЗ Штип, каде што беа пречекани од Муфтијата на Источна Македонија, Мр. Насир еф. Реџепи и џемаатот на ова муфтиство.
Под раководство на муфтијата и оперативците на ова муфтиство, а во соодветна организација, членовите на делегацијата беа распределени по џамиите на територијата на муфтиството, според прелиминарното планирање на Муфтијата.
По тој повод, по ифтарот, членовите на делегацијата беа поделени по џамиите на ова муфтиство, а пред џемаатот одржаа верски предавања на јазикот на верниците и ја пренесоа пораката и поздравите на Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи, за верниците како и желбите и молитвите на Поглаварот на ИВЗ за да постот и ибадетите бидат прифатени од Возвишениот Алах.

Comments are closed.