Vizitë në Myftininë e Tetovës

(SHQ. MKD. ENG.)

Sipas programit të BFI e RMV mysafiri nga Emiratet e Bashkuara arabe Dr. Nasir Muhammed Arif i dërguari special i Këshillit Botëror të Bashkësive Islame me seli në Ebu Dabi, i shoqëruar nga Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai së bashku me Delegacionin e BFI, vizitoi Myftininë e BFI – Tetovë, ku u pritën nga Myftiu i Tetovës Prof. Dr. Qani ef. Nesimi, i cili bëri një pritje të mirëfilltë së bashku me stafin e tij të Myftinisë.
Gjatë takimit, Prof. Dr. Qani ef. Nesimi e njoftoi mysafirin e çmuar, Dr. Nasir Muhammed Arif, me aktivitetet e Myftinisë së Tetovës, projektet e saj si dhe organizimin e përgjithshëm.
Nga ana e tij, mysafiri nga Emiratet e Bashkuara Arabe Dr. Nasir Muhammed Arif, ngeli shumë i lumtur pas kësaj vizite dhe falënderoi organizatorët për pritjen që iu bë.
***
Посета на Тетовското Муфтиство
Според програмата на ИВЗ на РСМ, високиот гостин од Обединетите Арапски Емирати, Др. Насир Мухамед Ариф, специјалниот пратеник на Светскиот Совет на Исламските Заедници со седиште во Абу Даби, придружуван од Реисул Улема Х. Шаќир еф. Фетаи заедно со Делегацијата на ИВЗ го посетија Тетовското Муфтиство, каде беа пречекани од Муфтијата на Тетово, проф. Др. Ќани еф. Несими, кој приреди пригоден прием заедно со неговиот персонал од Муфтиството.
За време на средбата, проф. Др. Ќани еф. Несими го информираше чесниот гостин, др. Насир Мухамед Ариф, со активностите на Тетовското Муфтиство, нивните проекти како и општата организација и функционирање на Муфтиството Тетово.
Од своја страна, гостинот од Обединетите Арапски Емирати Др. Насир Мухамед Ариф беше многу среќен по оваа посета и им се заблагодари на организаторите за пречекот што го доби.
***
Visit to the Tetovo Muftinie
According to the agenda and a program of IRC, the guest from the United Arab Emirates, Dr. Nasir Muhammed Arif, the special envoy of the World Council of Islamic Communities based in Abu Dhabi, accompanied by Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, together with the IRC Delegation, visited the Muftiny of IRC – Tetovo, where they were received by the Mufti of Tetovo, Prof. Dr. Qani ef. Nesimi, who gave a proper reception together with his staff of the Muftiny.
During the meeting, Prof. Dr. Qani ef. Nesimi informed the precious guest, Dr. Nasir Muhammed Arif, with the activities of the Muftiny of Tetova, its projects as well as the general organization and function.
For his part, the guest from the United Arab Emirates Dr. Nasir Muhammed Arif, was very happy after this visit and thanked the organizers for the welcome he received.

Comments are closed.