Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Reis’ul-Ulemaja merr pjesë në mbledhjen e Myftinisë së Gostivarit

Reis’ul-Ulemaja merr pjesë në mbledhjen e Myftinisë së Gostivarit

Më 29 tetor, 2019, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, ka marrë pjesë në Mbledhjen e rregullt të Myftinisë së Gostivarit. Kanë qenë të pranishëm anëtarët e Myftinisë dhe të ftuar të tjerë.
Në mbledhjen e saj Myftinia e Gostivarit i ka bërë një analizë të thukët Haxhit të vitit 2019, Raportit rreth aktiviteteve të Myftinisë gjatë Kurban-Bajramit 2019 etj.
Kryetari i BFI-së, h. Sulejman ef. Rexhepi, e ka vlerësuar lart aktivitetin e Myftinisë në përgjithësi dhe rreth dy çështjeve të marra në shqyrtim në këtë mbledhje, në veçanti. Puna e Myftinisë së Gostivarit dhe e myftiut hfz. Shaqir ef. Fetahu çmohen shumë nga organet e larta të BFI-së dhe rezultate të reja presim edhe në të ardhmen – ka thënë me këtë rast Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi.
Mbledhja e rregullt e Myftinisë së Gostivarit i ka mbyllur punimet me sukses, duke miratuar pikë për pikë çështjet e shtruara. Anëtarët e Myftinisë janë shprehur të gatshëm për të vazhduar punën, duke i ndenjur gjithmonë besnik Kuranit famëlartë, Sunnetit të Pejgamberit (a. s.) dhe Kushtetutës së BFI të RMV.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni