Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Ndihma humanitare për “Uskanën”

Ndihma humanitare për “Uskanën” OH “Hilal”, e cila vepron në kuadër të Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, më 20 maj, 2020, ka shpërndarë ndihma humanitare për qytetin e lashtë të Uskanës, Kërçovën.…
Lexo më shumë...

Hapen xhamitë në Maqedoninë e Veriut

Hapen xhamitë në Maqedoninë e Veriut Mbi bazë të vendimit nr. 02-186 të datës 7 maj 2020 të Rijasetit të Bashkësisë Fetare Islame, më 12 maj janë hapur të gjitha xhamitë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Hapja solemne…
Lexo më shumë...

Urim me rastin e Ditës së Bedrit

Urim me rastin e Ditës së Bedrit Me rastin e Ditës së Bedrit, betejës që shënon njërën nga ngjarjet vendimtare në historinë Islame, në emrin tim personal dhe në emër të BFI në RMV, shpreh urimet e mia më të përzemërta të gjithë…
Lexo më shumë...

Drejtuar: Muftinive të BFI-së në RMV

Drejtuar: Muftinive të BFI-së në RMV Lënda: Masat mbrojtse gjatë faljes së namazeve nëpër xhami. До: ​Муфтиства на ИВЗ во РСМ Предмет: ​Заштитни мерки за обавување на намазот во џамија. Të nderuar, Rijaseti i BFI-së në…
Lexo më shumë...

BETEJA E BEDRIT

BETEJA E BEDRIT Kjo betejë llogaritet nga betejat më të dalluara në historinë e Islamit. Allahu xh.sh. e ka quajtur “Jevmul-Furkan” beteja dalluese në Kur’an ku thotë: “Dhe në atë që i kemi shpallur robit Tonë ditën e Furkanit (luftën…
Lexo më shumë...

V E N D I M —- О Д Л У К А

V E N D I M —- О Д Л У К А Bashkësia Fetare Islame në RMV, prej ditëve të para të paraqitjes së pandemisë Covid19, duke patur për qëllim mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve si dhe duke marrë parasysh rekomandimet dhe sugjerimet e…
Lexo më shumë...

BFI shpërndan ndihma në Kavadar

BFI shpërndan ndihma në Kavadar Më 4 maj, 2020, OH "Hilal" e BFI-së, ka shpërndarë ndihma në qytetin e Kavadarit dhe me rrethinë. Nga kryetari mr. Mustafa Dauti, ndihmat i ka pranuar h. Ahmet ef. Fazliov, myteveli i Xhamisë së Kavadarit.…
Lexo më shumë...