Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

BFI e tronditur nga tërmeti në Turqi

BFI e tronditur nga tërmeti në Turqi Bashkësia Fetare Islame e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe kreu i saj, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, janë thellë të tronditur nga tërmeti shkatërrues prej 6.8 ballësh që goditi…
Lexo më shumë...

Ka filluar ndërtimi i xhamisë së re në Lubin

Ka filluar ndërtimi i xhamisë së re në Lubin Është vënë guri i themelit i xhamisë së re në fshatin Lubin, komuna e Sarajit, pjesë e Myftinisë së Shkupit. Më 23 janar, 2020, në nisjen e xhamisë, kanë qenë të pranishëm: Reis’ul-Ulema h.…
Lexo më shumë...

Ambasadorja amerikane viziton BFI-në

Ambasadorja amerikane viziton BFI-në Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shkup, zonja Kejt M. Bërns (Kate Marie Byrnes), ka vizituar më 22 janar, 2020, Rijasetin e Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së…
Lexo më shumë...

BFI furnizon me libra Burgun e Shutkës

BFI furnizon me libra Burgun e Shutkës Më pak se dy javë pas vizitës që i bëri Burgut të Shutkës Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, më 10 janar, 2020, BFI i…
Lexo më shumë...

Fetva nr. 7

Fetva nr. 7 Pyetje: A lejohet sipas Islamit që në bazë të vasietit që ka lënë i vdekuri pas disa viteve të bëhet transferimi i eshtrave të tij nga një vend në një vend tjetër. Përgjigje: Duke u mbështetur në argumentet autentike Islame…
Lexo më shumë...

Kolumnë: Zëri që s’po dëgjohet

Kolumnë Zëri që s’po dëgjohet Islami është besim, por ai është edhe ligj që përcakton sjelljet dhe veprimet tona, ai nuk mund të shërbejë si monedhë për të kthyer kusurin,ai insiston të luan rol në vendimmarrje dhe jo të…
Lexo më shumë...

Vlerësohet puna e Medresesë Isa Beu

Vlerësohet puna e Medresesë Isa Beu Këshilli Edukativo-Arsimor i Medresesë Isa Beu në Shkup, në mbledhjen e mbajtur më 6 janar, 2020, ka vlerësuar punën e shkollës së mesme islame në gjysmëvjetorin e parë të vitit shkollor 2019/2020. Në…
Lexo më shumë...

GARA KURANORE

GARA KURANORE GARA KURANORE NË NIVEL TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT • Kategoritë: - Bukurlexim - Hivz - 5 xhuz - Hivz - 10 xhuz - Hivz - 30 xhuz APLIKIMI DERI MË 10 SHKURT 2020
Lexo më shumë...