ZV. MINISTRI Z. ENVER HUSEIN NË VIZTË TË BFI

(SHQ. МКД.TUR,)

Të enjten më 03.11.2022 në BFI e RMV qëndroi për vizitë Zv. Ministri i Ministrisë për Punë dhe Politikë Sociale në Qeverinë e RMV, Mr. Enver Husein, nga radhët e Partisë Demokratike Turke, me bashkëpuntorin e tij, njëherit këshilltar në ministri, z. Muharem Mustafa, të cilët u pritën nga Kryetari i BFI e RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i cili u shprehu mirëseardhje dhe me ta bisedoi për shumë çështje me rëndësi si dhe për një bashëkpunim të mirëfilltë në sfera të ndryshme, në veçanti në territorin e Maqedonisë Lindore.
Gjatë takimit u këmbyen mendimin se në territorin e Maqedonisë Lindore, në sferën fetare po zhvillohen aktivitete të nduarnduarta nën koordinimin e Muftiut, Mr. Nasir ef Rexhepit – Muftinia e Shtipit dhe stafit të tij, si dhe ndikimin shumë të madh të Medresesë së Shtipit me kuadrot e saja. Gjithashtu u bisedua edhe për shumë çështje tjera me rëndësi, ku Zv. ministri u dakordua për koordinim të përbashkët në zhvillimin e popullatës sonë në përgjithësi. Marrë parasyshë se Z. Husein njihet si aktivist i madh në mesin e popullit, Reisul Ulemaja i ndau një mirënjohje për kontributin e dhënë. Zoti i Plotëfuqishëm t’i jep shëndet dhe suksese të reja. Në takim të pritjes Kryetarin e BFI e shoqëruan bashkëpuntorët e tij, Dr. Abdulkerim Iseini, Z. Musanif Rufati, Z. Reshit Nizam dhe Dr. Mumin Omer.
***
ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЕНВЕР ХУСЕИН ВО ПОСЕТА НА ИВЗ
Во четвртокот, на 03.11.2022 година, заменикот Министер за труд и социјална политика во Владата на РСМ, г. Енвер Хусеин, од редовите на Турската демократска партија, со својот колега, истовремено советник во министерството, г. Мухарем Мустафа, беа во посета на ИВЗ на РСМ, а беа примени од Претседателот на ИВЗ на РСМ, Реисул Улема Х. Шаќир еф. Фетаи, кој изрази добредојде и разговараше со нив за многу важни прашања како и за вистинска соработка во различни сфери, особено на територијата на Источна Македонија.
На средбата беа разменети мислења дека на територијата на Источна Македонија, во верската сфера, се одвиваат одделни активности под координација на Штипскиот Муфтија г. Насир еф Реџепи и неговите кадри, како и големото влијание на штипската медреса со нејзините кадри.
Истотака на ова средба се разговараше и за многу други значајни прашања, каде што заменик. Министерот се договори за заедничка координација во развојот на нашето население воопшто. Имајќи предвид дека г-дин Хусеин е познат како голем активист меѓу народот, Реисул Улема му се заблагодари за неговиот придонес.
Нека Возвишниот Алах му даде здравје и нови успеси. На приемната средба, Претседателот на ИВЗ беше придружуван од неговите колеги, Др. Абдулкерим Исеини, г-дин Мусаниф Руфати, г-дин Решит Низам и Др. Мумин Омер.
***
BAKAN YARDIMCISI ENVER HUSEYİN’İN İSLAM BİRLİĞİ ZİYARETİ
3 Kasım 2022 tarihinde Perşembe günü, Türk Demokrat Partisi saflarından KMC Hükümeti Çalışma ve Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Sn. Enver Hüseyin, bakanlık danışmanı Sn. Muharrem Mustafa ile birlikte KMC İslam Dini Birliği Başkanı Reisul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai’yi makamında ziyaret etti. Bu görüşme sırasında Başkan Fetai birçok önemli konuyu dile getirildi ve özellikle Doğu Makedonya bölgesinde çeşitli alanlarda karşılıklı işbirliği konusu görüşüldü.
Görüşmede, Doğu Makedonya bölgesinde dini alanda faaliyet gösteren İştip Müftüsü Sn. Nasir ef. Recepi ve müftülük çalışanları yanı sıra, İştip medresesinde yetişen kadroların buradaki ahalinin dini hayatının canlanması konusunda büyük ve olumlu etkisi olduğu belirtildi.
Birçok önemli konunun daha ele alındığı bu görüşmede Bakan Yardımcısı Hüseyin, genel olarak buradaki ahalinin her sahada gelişmesinde İslam Birliği ile ortak koordinasyon yapılması gerektiği düşüncesini dile getirdi. Hüseyin Bey’in halk arasında büyük bir aktivist olarak bilindiğini dikkate alan Reisul Ulema Fetai, katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti ve kendilerine Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve yeni başarılar ihsan etmesi temennisinde bulundu. İslam Birliği çalışanlarından Başkan Fetai’nin Özel Kalem Müdürü Dr. Abdülkerim İseini, Nizam Reşit, Dr. Mümin Ömer ve Musanif Rufati de bu görüşmede hazır bulundu.

Comments are closed.