VIZITË FAKULTETIT TË SHKENCAVE ISLAME NGA KRYEMUFTIU I BULLGARISË

(SHQ. МКД.)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të martën më 15.11.2022 sëbashku me homologun e tij Dr. Mustafa Haxhi, Kryemuftiun e Bullgarisë, e vizituan Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup, në kuadër të protokollit për vizitën e Kryemuftiut të Bullgarisë që po i bën BFI-së.
Gjatë kësaj vizite, ata u pritën nga Dekani i FSHI, Prof. Dr. Shaban Sulejmani, i cili i njoftoi mysafirët me funksionimin e Fakultetit të Shkencave Islame dhe me historikun e kësaj vatre shkencore të BFI e RMV.
Me pastaj i vizituan të gjitha ambientet e Fakultetit e në fund edhe xhaminw e re që funksionon në kuadër të FSHI ku edhe bashkërisht falën namaz.
***
ГЛАВНИОТ МУФТИЈА НА БУГАРИЈА ГО ПОСЕТИ ФАКУЛТЕТОТ ЗА ИСЛАМСКИ НАУКИ
Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, во вторник на 15.11.2022 година, заедно со неговиот колега Др. Мустафа Хаџи, Главниот Муфтија на Бугарија, го посети Факултетот за Исламски Науки во Скопје, како дел од протоколот за посетата на Главниот Муфтија на Бугарија на ИВЗ.
При оваа посета, тие беа пречекани од Деканот на ФИН, проф. Др. Шабан Сулејмани, кој ги информираше гостите за функционирањето на Факултетот за Исламски Науки и историјата на овој научен дом на ИВЗ на РСМ.
Потоа ги посетија сите простории на Факултетот и на крајот новата џамија која е во рамките на ФИН.

Comments are closed.