VIZITË E Z. NASER ALIMIT NGA TURQIA ME PREJARDHJE NGA JAKRENOVA E PRILEPIT

Reisul Ulema i BFI e RMV H. Hfz. Shaqir ef Fetai me bashkpunëtorët e tij Z. Irsal ef Jakupin dhe Dr Selver Xhemailin, priti të mërkurën më 30.11.2022, z.Naser Alimin, nga Turqia, i njohur si afarist, bisnesmen dhe donator i suksesshëm në sfera të ndryshme, i cili shprehi kënaqësi të veçantë për këtë vizitë të rëndēsishme të institucionit të madhë, siç ëahtë BFI e RMV.
Informoi për arritjet e tij nē fushēn e bisnesit ku ka punësiar me qindra njerëz dhe kontributin e tij në ndertimin e xhamive, në humanitet dhe shumē sfera tjera. Konribut të veçantë ka dhënë në vendlindjen e tij në fsh. Jakrenovë të Prilepit në ndërtimin e xhamisë së bukur të tij që tashmē është nē përfundim e sipër.
Nē bisedë e sipër, në mes tjerash, Reisul Ulemaja i propozoi njē manifestim dhe tubim të gjërë në Turqi me bashkatdhetarët tanë që janë nga Ballkani, qē sadopak tē çmallen për atdheun e tyre dhe interesimin më të madhë të tyre për prejardhjen e tyre dhe lidhshmërinë me vendlindjet mbi njē bashkpunimi në sfetën ekonomike, feyare e kultitore, BFI do të tregonte kujdesin ndaj bashkatdhetarëve tē cilët për shkaqe të ndryshme janë shpërngulur në Turqi. Z. Naser Alimi me kēnaqësi pranoi këtë iniciativë dhe në të ardhmen seriozisht do bisedohet për këtë.
Z. Naser Alimin e shoqëronin personlitete të njohura nga vendi ynë si: Z. Zenun Ismaili, drejtor kompanive në RMV dhe Mal të Zi dhe Z Hadis Sadiku afarist nga,Tetova.
Reisul Ulema mbeti i kënaqur me idetë e tyre konstrukrive dhe bashkëkohore në sferën e zhvillimit tonë të gjithanshëm.
Zoti i bekoftë.

Comments are closed.