Urimi i Reisul Ulema të BFI në RMV me rastin e Fitër Bajramit:

Urimi i Reisul Ulema të BFI në RMV me rastin e Fitër Bajramit:

Честитката на Реисул Улема на ИВЗ во СРМ по повод Фитр Бајрам 2020 год.

KMC İslam Birliği Reis Ul Uleması H. Süleyman Ef. Recepi’nin 2020 Ramazan Bayramı mesajı

Të nderuar vëllezër e motra, zonja dhe zotërinjë, besimtarë dhe idhtarë të Islamit,
Muaji i Shenjtë i Ramazanit po përfundon dhe të gjithë besimtarët muslimanë po i gëzohen festës së Fitër Bajramit me të cilin po kurorëzojmë agjërimin tonë, ibadetet tona, përpjekjet tona që sa më thellë dhe sa më fuqishëm të demostrojmë besimin e pakufishëm te Krijuesi ynë, Allahu Fuqiplotë, Sundimtari i të gjitha botërave dhe Absoluti i Gjithësisë,
Ne po dalim, të nderuar besimtarë, nga një Ramazan që sivjet ishte pak më ndryshe, por vetëm nga forma e jashtme e tijë, brëndia e Muajit të Bekuar, përkundër pandemisë që imponoi masa të shumta, ishte e pandryshuar sikur në pesëmbëdhjetë shekujt e shkuar të Islamit.
Në fakt, kam bindjen se Ramazani që po e përcjellim na bëri edhe më të fortë, rreziku që na sillej vërdallë ndikoi të mbështetemi edhe më shumë te Zoti ynë, të jemi më solidarë, të kujtojmë me tërë qenien se jeta, lumturia dhe ardhmëria jonë janë përcaktim i të madhëruarit Zot. Mbi atmosferën përplotë dilema e ankthe që e krijoi Covid 19, ngadhnjyen dashuria dhe besimi ynë ndaj Allahut. Duke madhëruar emrin e Krijuesit dhe duke ndier kënaqësinë e paqes dhe qetësisë që Ai i shpërndau në shpirtërat tanë, ne e ripërtrimë bindjen tonë duke forcuar cilësitë tona të mira dhe duke u menduar më thellë rreth të metave që mund ti kemi.
I nderuari Ummeti i Muhammedit a.s
Këtë Fitër Bajram po e presim me gëzimin të cilin e ndien vetëm besimtari i vërtet, sepse Bajrami është festë që shperblen agjërimin dhe ibadetet e tijë, është festë në të cilën besimtari hyn me forca shtesë të cilat i ka akumuluar gjatë ditëve në të cilat çdo gjë ia ka kushtuar Allahut.
Ndaj, ky Fitër Bajram le të jetë festë falenderimi ndaj Zotit, le të ndriçojë zemrat tona, le të shtojë dashurinë me të cilën do e urojmë njëri tjetrin, do i presim fqinjtë e miqtë. Dashuria jonë le të rrezatojë sa më fuqishëm posaçërisht mbi ata të cilët nuk kanë mundësi të begatojnë sofrën e tyre të Bajramit, mbi të sëmurit, mbi bonjakët.
Me këtë rast, të dashur besimtarë, edhe një herë po shpreh falenderimin dhe mirënjohjen e BFI ndaj sjelljeve të juaja gjatë Muajit të Shenjtë të Ramazanit dhe mirëkuptimin që treguat lidhur me masat që patëm, në veçanti për seriozitetin dhe disciplinën me të cilat dëshmuat botëkuptimet e juaja civilizuese pas hapjes së xhamive.
Ju qoftë i gëzuar dhe i mbarë Fitër Bajrami, Allahu xh.sh. ua bëftë kabull agjërimin dhe ibadetet e juaja, paqa e mëshira e Tij qofshin mbi familjet e juaja, mbi më të dashurit e juaj, mbi popullin tone mbrenda dhe jasht vendit e sidomos ndaj diasporës tonë që po feston largë atdheut.
Ju lutem tregoni kujdes për shëndetin e juaj deri në eliminimin e tërësishme të masave që po i imponon pandemia sepse mbrojtja e shëndetit është një obligim i rëndësishëm fetar islam.
Të dashur Besimtarë
Edhe një herë në fund Urime të Përzemërta Festa e Fitër Bajramit. E gzofshi me të gjithë anëtarët e familjeve tuaja, me miq, shokë dhe dashamirë.
Gëzuar për shumë vite….

Честитката на Реисул Улема на ИВЗ во СРМ по повод Фитр Бајрам 2020 год.

Почитуавани браќа и сестри, дами и господа, верници на Исламот,

Светиот Месец Рамазан завршува и сите верници му се радуваат на празникот Фитр Бајрам кој што е круна на нашиот пост, на нашите ибадети, како и на нашите стремежи што по длабоко и по силно да ја демонстрираме нашата верба кон нашиот Создател, Семоќниот Алах, Абсолутниот Владетел на Световите.

Ние, почитувани верници, излегуваме од еден Рамазан кој што годинава беше малку по различен, но само по формата, неговата основа и покрај пандемијата која што ни наметна многу рестрикции, беше непроменета како и во петнаесетте изминати векови на Исламот.
Всушност, убеден сум дека Рамазанот што завршува не зајакна уште повеќе, опасноста што тлееше наоколу влијаеше повеќе да се наслониме на нашиот Бог, да бидеме по солидарни, да се присетиме со сето наше битие дека нашиот живот, среќата и иднината се Божја одредба. Над атмосферата преполна со дилеми и стравови што ги создаде Covid 19, надвладеа нашата љубов и нашата верба кон Алах. Величејќи го името Божје и чувствувајќи го задоволството на мирот и спокојот што тој ги всади во нашите души, ние го возобновивме нашето убедување зајакнувајќи ги нашите доблести и размислувајќи по длабоко околу нашите можни маани.
.
Почитуван Уммет на Мухамед а.с.
Овој Фитр Бајрам го дочекуваме со радоста која што ја чувствува само вистинскиот верник, бидејќи ова е празник што ги наградува неговиот пост и ибадети, ова е празник во кој што верникот влегува со додатни сили кои што ги насобрал во деновите што му ги посветил исклучиво на Алах.
Токму затоа, овој Фитр Бајрам нека биде празник на благодарноста кон Бога,нека ги осветли нашите срца, нека ја зајакне љубовта со која ќе си честитаме еден на друг и ќе ги пречекаме нашите соседи и пријатели. Нашата љубов нека блесне посебно над тие што немаат можност да ја збогатат својата Бајрамска трпеза, над болните, немоќните и сираците.
По овој повод, драги верници, уште еднаш ја изразувам благодарноста на ИВЗ во РСМ кон вашето однесување во текот на Светиот Месец Рамазан како и кон разбирањето што го покажавте во врска со рестриктивните мерки, а посебно кон вашата сериозност и дисциплина со кои што ги потврдивте вашите цивилизацијски светоназори по отворањето на џамиите.
Ви пожелувам среќен и бериќетен Фитр Бајрам, Алах нека ги прифати вашиот пост и вашите ибадети, Мирот и Љубовта Божја нека бдеат над вас и вашите семејства, над вашите најмили,над нашиот народ во и надвор од земјата, нарочито над нашата дијаспора која што слави надвор од татковината.
Ве молам, внимавајте на вашето здравје до конечното и потполно укинување на мерките што ги импонира пандемијата бидејќи заштитата на здравјето е една од основните исламски верски должности.
Драги верници,
Уште еднаш ви изразувам срдечни честитки за празникот Фитр Бајрам. Радувајте се со сите членови на вашите семејства,со пријателите, со другарите и со сите добронамерни луѓе
За многу години!

KMC İslam Birliği Reis Ul Uleması H. Süleyman Ef. Recepi’nin 2020 Ramazan Bayramı mesajı

Muhterem müslüman kardeşler, bacılar, bayanlar ve beyefendiler,

Her şeye gücü yeten bütün Alemlerin Rabbi ve Yaratıcımız Yüce Allah’a (c.c.) hamd ü senalarda bulunmak ve O’na olan sonsuz sevgimizi ve samimi imanımızı dile getirmek amacıyla bizlere büyük bir fırsat olarak bahşedilen mubarek Ramazan ayının sonuna gelmiş ve Allaha’a ibadet etmenin sevinciyle Ramazan Bayramına ulaşmış bulunuyoruz.

Bu yıl dünyayı kasıp kavuran pandemiden ve bu sebeple uygulamaya koyulan birçok kısıtlamalardan dolayı, daha önceki Ramazanlardan sadece şekil itibariyle farklı fakat öz itibariyle on beş asırdan beri İslam tarihi boyunca alışılmış bir Ramazan ayı yaşamış olduk.

Aslında, etrafımızda dolaşan bu tehlike, sonuna gelmiş olduğumuz bu Mubarek Ramazan ayında bizi daha da güçlendirmiş, Yüce Allaha’a olan tevekkülümüzü daha yüksek seviyelere çıkarmış, aramızdaki dayanışma hissini artırmış ve var oluşumuzun ve gerçek mutluluğumuzun ancak Allah’ın kudret, inayet, keremi ve takdiriyle mümkün olabileceğini açıkça ortaya çıktığına kesinlikle emin olmuş bulunyoruz. Covid 19’un meydana getirdiği belirsizlik ve korku havası, Yüce Allah’a olan sevgimizi ve imanımızı daha da güçlendirmiştir. Çünkü bu belirsizlik ve korku ortamında, sadece ve sadece Yüce Allah’ımıza güvenebileceğimizi ve O’nun takdir ettiği kader çizgisinin dışında başka hiçbir seçeneğimizin ve dayanağımızın olmadığını ve bu vesileyle kusurlarımızı hatırlayarak ve durumumuzu düzelterek kalplerimizin ve ruhlarımızın sürur ve mutluluk içinde olması gerektiğine iyice inanmış olduk.

Muhterem Muhammed (s.a.v.) ümmeti,
Bu Ramazan Bayramına, sadece gerçek müminin hissedebileği sevinç ve mutluluk içinde ulaşmış bulunuyoruz. Çünkü Yüce Allah, sadece O’nun rızasına mazhar olabilmek için bir ay boyunca oruç tutup ibadet etmiş olan kullarını, bu Bayram ile mükafatlandırmaktadır.

Bu münasebetle bu Ramazan Bayramı, Allah’a olan şükrümüzü daha da artırmalı, kalplerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmalı, Allah’a olan sevgimizi artırdığı gibi hısım akrabalarla, hastalarla, öksüzlerle, ihtiyaç sahipleriyle, komşularımızla ve arkadaşlarımızla çok daha büyük bir kardeşlik havası içinde sevgimizi ve sofralarımızı paylaşmalıyız.

Muhterem müslümanlar,
Bu kısıtlama ortamında mubarek Ramazan ayı boyunca camileri ibadete açma kararımızdan sonra KMC İslam Birliği’ne göstermiş olduğunuz anlayış ve özellikle bu konudaki ciddiyetiniz ve disiplininizden dolayı sizlere müteşekkirim.

Mubarek Ramazan Bayramınızı kutlar, yaptığınız ibadet ve taatlerin Yüce Allah katında kabul buyurulmasını, aile efradınızın, yurt içinde ve yurt dışındaki halkımız, özellikle diyasporadaki kardeşlerimizin Yüce Allah’ın lütuf ve keremine mazhar olmasını en kalbi duygularımla temenni ederim.

Netice olarak, pandemi dolayısıyla yetkililer tarafından uygulanan kısıtlama önlemlerine sonuna kadar saygılı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü sağlık ve sıhhatin korunması, dinimiz İslamın yerine getirmeye mecbur olduğumuz asli emirlerinden birisi olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

Muhterem müslümanlar,
Bir daha Ramazan Bayramı dolayısıyla en samimi tebriklerimi sunarım. Bu Bayram sevincini aile efradınız, akrabanız, dostlarınız, arkadaşlarınız ve bütün insanlarla paylaşmanızı dilerim.
Bayramınız mubarek olsun!

Comments are closed.