Urime ditëlindjen Amerikë

(SHQ. ENG.)

Bashkësia Fetare Islame e RMV, me në Krye Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe gjitha organet e saja dhe institucionet, uron Popullin Amerikan dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës më rastin e Ditës së Pavarësisë së Amerikës, pra 4 Korrikun. Pikërisht në këtë ditë, në vitin 1776 Presidenti Tomas Xheferson përpiloi Deklaratën e Pavarësisë, dokumentin me të cilin lindi pavarësia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe i garantoi lirinë dhe demokracinë popullit amerikan. Kjo demokraci sot rrezaton më fuqishëm se kurrë duke u shëndruar në një fener udhërrëfyes dhe mburojë e vlerave humane në Botë.
***
Happy birthday America
The Islamic Religious Community of RMV, with the President Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai and all its bodies and institutions, congratulate the American People and the United States of America on the occasion of America’s Independence Day, i.e. July 4. It was on this day, in 1776, that President Thomas Jefferson drafted the Declaration of Independence, the document that established the independence of the United States of America and guaranteed freedom and democracy to the American people. Today, this democracy shines more strongly than ever, becoming a guiding beacon and shield of human values in the world.

Comments are closed.