U REALIZUA MBRËMJA KUR’ANORE NË LLABUNISHTE TË STRUGËS

(SHQ. МКД.)

Të hënën më 25.04. 2022 në fshatin Llabunisht të Strugës u mbajt “mbrëmja Kuranore” e cila organizohet nën patronatin e Reis Ulemasë së BFI – së në RMV H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe Myftinisë së Strugës në krye me myftiun Mr. Salim ef. Sulejmani si dhe në bashkëpunim me imamët dhe këshillin e xhamive të fshatit Llabunisht.
Në këtë mbrëmje pjesëmarrës ishin myftinjtë nga Myftinitë në RMV-së edhe atë Myftiu i Tetovës Prof. Dr. Qani ef. Nesimi, Myftiu i Kërçovës Mr. Qamil ef. Rushiti dhe Myftiu i Ohrid Samed ef. Ajdari, Prodekani i FSHI, Prof. Dr. Muaz Agushi, drejtorët e sektorëve të ndryshme, përfaqësues të organizimit të jetës fetare si edhe Komisioni i Ramazanit nga Rijaseti i BFI-së, i udhëhequr nga drejtori për sektorin fetaro arsimor prof. Jusuf ef. Zimeri.
Mysafir i kësaj mbrëmje ishte dhe Myftiu i Korçës Ledian ef. Çikalleshi. Të pranishmit i përshëndeti Myftiu i Strugës Mr. Salim ef. Sulejmani, më pas e mori fjalën Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, i cili përshëndeti të pranishmit dhe uroi Myftininë dhe këshillat e xhamive të f. Llabunishtë për vazhdimësinë e mbrëmjes Kuranore që për 26 vite radhazi po mbahet në këtë fshat. Më pas programi vazhdoi me lexuesit e Kuranit të cilët na freskuan zemrat me zërat e tyre të ëmbël. Vlen të potencohet se leximi i Kuranit nisi me mysafirin special nga Emiratet e Bashkuara Arabe, Shejh Abdullah Abdulkerim Ez-Zer’uni.
Këshilli i xhamive të fshatit Llabunisht ndau mirënjohje për Reisin, myftininë dhe lexuesit e Kuranit për kontributin e tyre në organizimin e kësaj mbrëmje madhështore.
Në fund u shtrua edhe iftari tradicional për mysafirët e pranishëm.
Për namaz të teravisë, Komisioni i Ramazanit u shpërnda nëpër xhamitë e vendit për mbajtjen e ligjëratave dhe faljen e namazit.
***
СЕ ОДРЖА КУРАНСКАТА ВЕЧЕР ВО СТРУШКО ЛАБУНИШТЕ
Во понеделник 25.04. 2022 година, во струшкото село Љабуниште се одржа „Куранската вечер“ која секоја година се организира под покровителство на Реис Улемата на ИВЗ на РСМ Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи и Струшкото Муфтиство на чело со Муфтијата Мр. Салим еф. Сулејмани и во соработка со имамите и советите на џамиите на село Љабуниште.
Учесници на оваа вечер беа муфтиите од Муфтиствата на ИВЗ на РСМ, воедно, Тетовскиот Муфтија проф. Др. Ќани еф. Несими, Кичевскиот Муфтија Мр. Ќамил еф. Рушити, и Охридскиот Муфтија Х. Самед еф. Ајдари, Продеканот на ФИН, проф. Др. Муаз Агуши, директори на различни сектори, претставници на организацијата на верскиот живот како и Рамазанската Комисија од Ријасетот на ИВЗ, предводена од Директорот за секторот за веронаука проф. Јусуф еф. Зимери.
Гостин на оваа вечер беше Муфтијата на Корча Ледијан еф. Чикалеши. Присутните ги поздрави Струшкиот Муфтија Мр. Салим еф. Сулејман, а потоа зеде збор Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, кој ги поздрави присутните му честиташе на Муфтијата и советите на џамиите на село Лабуништа за непрестаното продолжение на Куранската вечер, која 26 години по ред се одржува во ова село.
Програмата потоа продолжи со читатње на Куранот, изведби који ни ги освежија срцата со своите слатки гласови. Вреди да се напомене дека рецитирањето на Куранот започна со специјалниот гостин од Обединетите Арапски Емирати, Шеикот Абдула Абдулкерим Аз-Заруни.
Советите на џамиите во Лабуниште, му се заблагодарија на Реисул Улема, Струшкиот Муфтија, и читателите на Куранот за нивниот придонес во организирањето на оваа величествена вечер.
На крајот за присутните гости беше послужен традиционалниот ифтар.
За намазот на Таравија, Рамазанската Комисија ги распореди неговите членови низ џамиите во Струшкото Муфтиство за да одржуваат предавања и клањат намаз.

Comments are closed.