“Tetë dekada Kushtetutshmëri të BFI”

Bashkësia Fetare islame në RM e rastin e 80 vjetorit të Kushtetushmërisë së vet organizon tryezë shkencore me temën “Tetë dekada Kushtetutshmëri të BFI”.
Tryeza do të mbahet më 05.11. 2016 (dita e shtunë) në Fakultetin e Shkencave Islame-Shkup, me fillim në ora 11.00.
Ligjerues:
1.Jusuf Zimeri – referues me temën: „Rrethanat socio – juridike në të cilën është sjellë Kushtetuta e vitit 1936, dhe rëndësia e saj për BFI dhe muslimanët.

2.Dr. Qerim Lita – referues me temën: „Zgjedhjet e vitit 1937 konform Kushtetutës së BFI-së së vitit 1936 në Mexhlisin e Ulemave të Shkupit”

3.Dr. Skender Asani -referues me temën: “Bashkëpunimi i Ulemave të Shkupit me lëvizjet politike në vend dhe më gjërë (me theks tyë veçantë Xhemijeti).

4.Dr. Taxhedin Bislim – referues “Gjendja edukativo-arsimore e popullatës, funskionimi dhe roli i medreseve të kohës.

5.Dr. Sadik Memeti “Gjykatat e Sheriatit ne Kosove midisi dy lufterave boterore (1918-1941)”

6.Dr. Qani Nesimi „Sfidat me të cilat ballafaqoheshin popullata islame dhe udhëheqësit e tyre (shpirtëror e politik) në luftë kundër strukturave antishqiptare dhe antiislame në atë kohë”

Comments are closed.