Browsing Tag

N J O F T I M

N J O F T I M

BFI e RM organizon simpozium shkencor kushtuar 100 vjetorit të pavarësisë në temë: “Kontributi i ulemave në ngritjen e çështjes kombëtare”, i cili mëton të jetë një ngjarje e përmasave mbarëkombëtare shkencore në të cilën studijuesit do t’i…

N J O F T I M

H I X H R E T I  1434 Me rastin e Vitit të Ri- Hixhrij 1434, Bashkësia Fetare Islame e R.M organizon akademi solemne në sallën Universale- Shkup më 15 Nëntor 2012. Akademia solemne do të filloj në ora 19:00.

N J O F T I M

Bashkësia Fetare Islame e RM njofton besimtarët mysliman dhe opinionin e gjerë se manifestimi qendrorë kushtuar festës së Kurban Bajramit, mbahet nesër më 25.10. 2012, në xhaminë “ Mustafa Pashës” në  kala të Shkupit. Programi i festës së…

N J O F T I M

Bashkësitë Islame të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë do të organizojnë një konferencë shkencore  ndërkombëtare me temë “Kontributi i prijësve myslimanë në formësimin e vetëdijes dhe identitetit kombëtar”, me rastin e 100 vjetorit të…

N J O F T I M

Festa e Fitër Bajramit kremtohet të Diellën më 19.08.2012 Me rastin e festës madhështore të Fitër Bajramit, Bashkësia Fetare Islame i njofton të gjithë besimtarët mysliman se kjo festë është më 19.08.2012 ( e diellë). Në po të njejtën ditë…

N J O F T I M

Bashkësia Fetare Islame e RM gjatë muajit të madhërishëm të Ramazanit ka një sërë organizimesh dhe aktivitete të njejtat do të mund t’i ndjekni përmes mediumeve elektronike dhe të shkruara: TV dhe RADIO, agjenci të lajmeve, shtypi ditor dhe…

N J O F T I M

Të nderuar punëtorë shkencorë të Institucioneve Kërkimore-Shkencore në Republikën e Maqedonisë, Shqipëri dhe Kosovë! BFI e RM organizon simpozium shkencor kushtuar 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar në temë “Kontributi i…

N J O F T I M

BFI ashtu si çdo herë edhe kësaj rradhe iu përgjigj ftesës për debat konstruktiv me mediumin, Alsat-M. Në emër të BFI-së të Maqedonisë të enjten në debat ishin të autorizuar nga Reis Ul Ulema që të marrin pjesë; - Haxhi  Afrim Tahiri –…

N J O F T I M

BFI ashtu si çdo herë edhe kësaj rradhe i përgjigjet ftesës për debat konstruktiv në çdo medium përfshirë edhe mediumin tuaj Alsat-M. Në emër të BFI-së të Maqedonisë të enjten në debat do të marrin pjesë; - Haxhi  Afrim Tahiri – sekretar…

N J O F T I M

Bashkësia Fetare Islame e R.M është nikoqire e Takimit të V të liderëve të Bashkësive Islame të  shteteve të Ballkanit. Në këtë takim marrin pjesë udhëheqësit më të lartë të bashkësive islame nga rajoni, ku temë qëndrore do të jetë:…