Browsing Tag

БАЈРАМСКА ПОРАКА

Бајрамска порака

Бајрамска порака на Реис Улема Х. Сулејман Еф. Реџепи за 2012 г. „Да, очистените се спасени и оние кои го споменуваат Аллаховото име и кои се клањаат.„ (Ел-а’ла, 14-15) Почитувани браќа и сестри, Го испративме највозвишениот Месец во…

БАЈРАМСКА ПОРАКА

БАЈРАМСКА ПОРАКА на Реис Улема Х. Сулејман Еф. Реџепи Бисмил-лахир-рахманир-рахим "Спасен е оној кој се очистил, кој се потсетува на возвишеноста на Аллах и кој намаз клања" (Ел А'ла, 14-15) Браќа и почитувани пријатели, сакани верници Ви…