Browsing Tag

Антиисламски графити во ѕидовите на Исак Џамија

Антиисламски графити во ѕидовите на Исак Џамија

Ноќта помеѓу 30 и 31 јануари 2012 г., од непознати сторители ѕидовите на Исак џамија повторно се скрнавени, односно испишани со веќе познати антисиламски и антиалбански графити како: Смрт за шиптари, крстови и слично. По овој повод…