Browsing Tag

Х. Сулејман Еф. Реџепи по повод настапот на благословениот месец Рамазан во 2013 г.

Рамазанска порака на Реис ул Улема, Х. Сулејман Еф. Реџепи по повод настапот на благословениот месец…

Во името на Аллах, милостивиот, семилосниот "О верници, пропишан ви е постот на вас онака како што им бил пропишан постот и на оние кои беа пред вас, се со цел да бидете богобојазливи" (Ел Бекаре, 183) Почитувани верници, сестри и…