Browsing Tag

Рамазанска порака на Реис ул Улема

Рамазанска порака на Реис ул Улема, Х. Сулејман Еф. Реџепи по повод настапот на благословениот месец…

Во името на Аллах, милостивиот, семилосниот "О верници, пропишан ви е постот на вас онака како што им бил пропишан постот и на оние кои беа пред вас, се со цел да бидете богобојазливи" (Ел Бекаре, 183) Почитувани верници, сестри и…