SHTETI I KUVAJTIT HAP DYERT E BASHKËPUNIMIT PËR BASHKËSINË FETARE ISLAME

(SHQ. MKD. ENG.)

Më në fund, pas një angazhimi të madh në plotësimin e dokumentacionit të duhur, Bashkësisë Fetare Islame të RMV i arriti Vendimi i akreditimit në Kuvajt, me çka tashmë është e regjistruar në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe i jepet e drejta e bashkëpunimit me faktorët e brendshëm të Kuvajtit si dhe shfrytëzimi i fondeve të këtij shteti për projekte të ndryshme.
Në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme thuhet me sa vijon:
“Ministria e punëve të Jashtme shpreh urimet më të mira për Bashkësinë Fetare Islame të RMV dhe kemi kënaqësinë që të Ju njoftojmë për të dhënat e përmendura me sa vijon:
Nëpërmes të dhënave ju mundësohet të hyni në sistemin elektronik të punës humanitare në Ministrinë e Punëve te Jashtme të Kuvajtit dhe ju mundësohet të paraqitni kërkesat për ndihmë në sfera të ndryshme.
Ky njoftim elektronik për ju njëherit është Njoftim që BFI është akredituar dhe ju jeni te regjistruar tek ne. Për akreditimin tuaj, përmes rrjetit elektronik, janë njoftuar edhe të gjitha organizatat jo qeveritare dhe shoqatat humanitare bamirëse. Pra, jeni të regjistruar në listën e akreditimit në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kuvajtit.”
Sot, më 11.05.2022, arriti edhe Njoftimi i dytë që definitivisht e dëshmon Vendimin e lartpërmendur. Në fund shprehim falënderimet e sinqerta për të gjitha institucionet dhe autoritetet të cilët kontribuan në akreditimin e BFI-së e RMV dhe realizimin e kerkesave te saja dhe urojmë bashkëpunim të mirëfilltë dhe të sinqertë. Zoti i bekoftë.
Shërbimi për Informim i BFI-së
***
ДРЖАВАТА КУВАЈТ ГИ ОТВОРИ ВРАТИТЕ НА СОРАБОТКА ЗА ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА на РСМ
Конечно, по голема посветеност во комплетирањето на потребната документација, на Исламската верска заедница на РСМ & пристигна Одлуката за акредитација во Кувајт, со која е веќе регистрирана во Министерството за надворешни работи со што го добива право да соработува со внтарешните субјекти на Кувајт и користењето од фондовите на оваа држава за различни проекти. Во соопштението на МНР на Кувајт се вели: „Министерството за надворешни работи ги изразува своите најдобри желби до Исламската верска заедница на РСМ и со задоволство ве информираме за следните податоци: Преку податоците ви е овозможен пристап до електронскиот систем за хуманитарна работа во Министерството за надворешни работи на Кувајт и ви се овозможува да поднесувате барања за помош во различни области. Ова електронско известување за вас е исто така е Ивестие дека ИВЗ во РСМ е акредитирана и дека сте регистрирани кај нас. За вашата акредитација преку електронската мрежа се известени сите невладини организации и хуманитарни добротворни здруженија. Значи, вие сте веќе регистрирани на списокот за акредитација во Министерството за надворешни работи на Кувајт“.
Денеска на 11.05.2022 година пристигна второто Известување со кое дефинитивно се докажува горенаведеното Решение. На крајот, изразуваме благодарност до Министерството за надворешни работи на Кувајт за реализацијата на барањата на ИВЗ на РСМ и посакуваме вистинска и искрена соработка. Господ нека ги благослови.
Информативна Служба на ИВЗ на РСМ
***
***
KUVEYT DEVLETİ İSLAM DİNİ BİRLİĞİ’NE İŞBİRLİĞİ KAPILARINI AÇIYOR
KMC İslam Dini Biriliği, özverili bir çalışmanın ve çabanın ardından en nihayet, Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’nda kayıtlı olan ve Kuveyt Devleti’nin kurum ve kuruluşlarıyla eşitli projeler konusunda işbirliği yapma imkanını sağlayan Akreditasyon Kararına sahip oldu.
Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı, Makedonya Cumhuriyeti İslam Dini Birliği’ne en iyi dileklerimizi ve aşağıdaki bilgileri size haber vermekten memnuniyet duyarız.
Söz konusu elektronik veriler, Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’ndaki insani yardım çalışmaları için elektronik sisteme erişimizi ve çeşitli alanlarda yardım başvurusunda bulunmanızı sağlar. Sizlere gönderdiğimiz bu elektronik tebligat, İDB’nin bizde akredite olduğunu ve bizde kayıtlı bulunduğunu bildirmektedir.
Ayrıca akreditasyonunuz hakkında ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ve insani yardım kuruluşları elektronik ağ üzerinden bilgilendirilmiştir. Bu demektir ki siz, artık Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’nın akreditasyon listesinde yer almaktasınız.”
11.05.2022 Çarşamba günü, yukarıdaki Kararı tamamen kanıtlayan ve onaylayan ikinci bir tebligat daha bize gönderildi. KMC İslam Dini Birliği’nin taleplerinin yerine getirilmesinden dolayı Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’na şükranlarımızı sunar, gerçek ve samimi bir işbirliği gerçekleştirmeyi dileriz. Yüce Allah kendilerinden razı olsun.

Comments are closed.