Shefi i Departamentit të vendeve Euroaziatike z. Salih Gjor vizitoi Reisin

(Shq, Mkd, Tur)

Të martën, më 9 mars 2021, një delegacion i përbërë nga Salih Gjor, Shef i Departamentit të Vendeve Euroaziatike në Dijanetin e Republikës së Turqisë, Mustafa Kzizilkaoglu, imam dhe hatib në Xhaminë Bakurkoj Omer Duruk në Stamboll dhe Mustafa Tarik Koxha, atashe për çështje fetare në Shkup vizituan Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef Fetai në selinë e Rijaset të BFI. Duke i pritur mysafirët nga Turqia në një atmosferë shumë të këndshme, miqësore dhe të përzemërt, Kryetari i BFI H. Hfz Shaqir ef. Fetai u shprehu mirënjohje të madhe për interesin e sinqertë, respektin e ngushtë dhe mikpritjen e treguar veçanërisht nga Kryetari i Dijanetit të Republikës së Turqisë z. Ali Erbash, si dhe nga dhe zyrtarë të lartë, drejtorë dhe stafi tjetër gjatë vizitës së delegacionit të Bashkësisë Fetare Islame në Ankara të udhëhequr nga vetë Reisul Ulemaja.

Ndër të tjera, Reisi pyeti dhe u interesua edhe për shëndetin e Kryetarit Erbash, i cili doli pozitiv në testin për koronavirus. Nga ana tjetër, Shefi i Departamentit për Vendet Euroaziatike në Dijanet, Salih Gjor, tha se ishte një nder dhe kënaqësi e madhe për ta që të prisnin delegacionin e Bashkësisë Fetare Islame, të cilët ishin mysafirë të tyre në Ankara, duke theksuar se Presidenti Erbash, edhe pse doli pozitiv në testin për Kovid 19, gjendja e tij shëndetësore është e mirë. Ai gjithashtu përcolli përshëndetjet e Presidentit Erbaşh, Zëvendës Presidentit Selim Argun, Drejtorit të Përgjithshëm të Punëve të Jashtme Erdal Atalay dhe përfaqësuesve të tjerë të Dijanetit dhe deklaroi se bashkëpunimi i suksesshëm për një kohë të gjatë midis Bashkësisë Fetare Islame dhe Dijanetit të Republikës së Turqisë vazhdojnë të ushqehen dhe forcohen me projekte të reja të përbashkëta. Z. Gjor gjithashtu informoi Reisin Fetai në lidhje me ceremoninë fetare për Mirac Kandili, e cila do të organizohet bashkërisht më 10 Mars nga Diajneti i Republikës së Turqisë dhe Myftinia e Bashkësisë Islame për Maqedoninë Lindore në fshatin Kalkov, rajoni i Shtipit.

 

 

 

 

Салих Ѓор го посети Реис Ул Улема Фетаи

Во вторникот, на 9 март, една делегација составена од Салих Ѓор претседателот на Одделот за евроазиски земји при Дијанетот на Република Турција, Мустафа Кизилкаоглу имам хатиб на џамијата Бакиркој Омер Дурук во Истанбул и Мустаф Тарик Коџа аташе за верски прашања при Амбасадата на Р.Т. во Скопје, го посетија Реис ул Улема Шакир Еф. Фетаи во седиштето на Ријасетот во ИВЗ. Претседателот Фетаи примајќи ги гостите од Турција во една многу пријатна, пријателска и срдечна атмосфера, првенствено изрази голема благосарност за искрениот, блискиот интерес и гостопримството покажан посебно од страна на Али Ербаш претседателот на Дијанетот на Р.Т. и високите функционери, директори и другите вработени за време на посетата на делегацијата на Исламската Верска Заедница во Анкара на чело со самиот Реис ул Улема Фетаи. Покрај другото Реисот Фетаи се заинтересираше и за здравствената состојба на Претседател Ербаш на кој излегол позтитвен тест од корона вирусот. Претседателот на Одделот за евроазиски земји при Дијанетот Салих Ѓор, изјави дека е за нив должност преставува голема чест и задоволство да бидат домаќини на делегацијата на Исламската Верска Заедница, кои биле како нивни гости во Анкара, наведувајќи дека претседателот Ербаш, чиј тест Ковид 19 бил позитивен, е во добра здравствена состојба. Тој исто така пренесе и поздравите на Претседателот Ербаш, потпретседателот Селим Аргун, генералниот директор за надворешни односи Ердал Аталај и другите претставници на Дијанетот и наведе дека долгогодишна успешна соработка помеѓу Исламската Верска Заедница и Дијанетот на Република Турција и понатаму ќе биде негувано и зајакнато со постоечките и новите заеднички проекти. Господинот Ѓор, исто така информираше Реисот Фетаи во врска со верската церемонијата за Мирац Кандили, која на 10 март заеднички ќе ја организираат Дијанетот на Р.Т. и Муфтиството на Исламска Заедница за Источна Македонија во селото Калково Штипско.

 

 

 

 

Salih Gör, Reis Ul Ulema Fetai’yi ziyaret etti

 

9 Mart Salı günü DİB Avrasya Ülkeleri Daire Başkanı Salih Gör, Bakırköy Ömer Duruk Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu ve T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustaf Tarık Koca’dan oluşan bir heyet Reis ul Ulema Şakir Ef. Fetai’yi makamında ziyaret etti. Türkiyeli misafirleri samimi bir hava içinde karşılayan Başkan Fetai, İslam Birliği heyeti olarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret ettikleri sırada, başta Başkan Ali Erbaş olmak üzere DİB yönetici ve çalışanlarının kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve misafir perverliklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Buna ek olarak, Korona-19 tetsi pozitiv çıkan Başkan Erbaş’ın sağlık durumuyla ilgili Türkiyeli misafirlerden bilgi aldı. Daire Başkanı Salih Gör de, misafirler olarak gelen İslam Birliği heyetini ağırlamayı kendileri için bir görev addetttiklerini ve bunu büyük bir memnuniyetle yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Kovid 19 testi pozitiv çıkan Başkan Erbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Gör; hem Erbaş’ın hem Başkan Yardımcısı Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ve DİB’in diğer yetkililerinin selamlarını Başkan Fetai’ye getirdiğini ve İslam Birliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yıllardan beri var olan başarılı işbirliğinin bundan böyle mevcut ve yeni ortak projelerle de artarak devam edeceğini söyledi Gör, DİB ve Doğu Makedonya Müftülüğü’nün 10 Mart tarihinde İştip Kalkova köyünde ortaklaşa düzenleyecekleri Mirac Kandili merasimi hakkında da Başkan Fetai’ye bilgiler verdi.

 

 

Comments are closed.