RRUGË TË MBARË HAXHILERË DHE NA U KTHEFSHI ME HAXH TË PRANUAR

(SHQ. МКД.TUR.)

Bazuar në programin e përcjelljes së haxhinjëve të sivjetmë, Kryetari i BFI të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai ishte e paraparë që në aeroport t’i përcjellë personalisht grupin e parë dhe të fundit të haxhinjëve të BFI e RMV .
Kështuqë, të Enjten me 30.06.2022, Kryetari i BFI, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai personalisht përcolli dhe u uroi rrugë të mbarë haxhinjëve të grupit të fundit të BFI, të cilët gravitojnë nga territori i Myftinisë së Kumanovës dhe Strugës.
Në këtë grup udhëtoi edhe Kryetari i Haxhit 2022 H. Abedin ef. Imeri, Myfti i Kumanovës, i cili bashkë me Kryesinë Qëndrore Republikane të Rijasetit do të koordinojnë në kryerjen e Haxhit të sivjetmë.
Mirënjohje të veçantë Komisionit Qendror për menaxhimin administrativ të udhëtimit, Myftitë e Myftinive me administratën e tyre për përgatitjen e haxhijve, kompanisë “Free Bird” nga Turqia për precizitetin dhe rregullin e nivelit të lartë të fluturimeve ajrore, disiplinën e madhe të haxhinjëve, në veçanti administrata e Aeroportit, ajo e kufirit dhe policisë që plotësisht ishin në shërbim të haxhinjve, pastaj, ekipi përcjellës i BFI Z. Qufli Osmani, Z. Shaban Rahmani dhe Z. Milazim Dibrani.
Në këtë rast, Reisul Ulemaja shfrytëzoi rastin që të urojë dhe tu dëshirojë rrugë të mbarë të gjithë haxhinjve duke e lutur Allahun Fuqiplotë t’ju jep shëndet dhe iman të paluhatshëm, haxh të pranuar dhe kthim në familjet e tyre shëndoshë e mirë. Zoti i bekoftë të gjithë haxhilerët e BFI e RMV.
***
СРЕЌЕН ПАТ И ДА СЕ ВРАТИТЕ СО ПРИФАТЕН ХАЏ
Врз основа на програмата за придружба на аџии оваа година, Поглаварот на ИВЗ на РСМ, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи беше предвиден лично да ги придружува првата и последната група аџии на ИВЗ и РСМ до Скопскиот аеродром.
Затоа, во четврток на 30.06.2022 година, Поглаварот на ИВЗ, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи лично ги придружуваше и им посака убав пат на аџиите од последната група на ИВЗ кои гравитираат од територијата на Муфтиството на Куманово и Струга.
Во оваа група патуваше и Претседателот на Хаџ 2022 година Х. Абедин еф. Имери, Муфтијата на Куманово, кој заедно со Централното Републичко Претседателство на Ријасетот ќе го координираат изведувањето на овогодинешниот хаџ.
Посебна благодарност до Централната Комисија за административното управување на патувањето, муфтиите на муфтиниствата со нивнота ангажирање за подготовка на аџиите, компанијата „Free Bird“ од Турција за прецизноста и редот на високото ниво на воздушни летови, голема дисциплина на аџиите, особено Аеродромската управа, граничната полицијата кои беа целосно на услуга на аџиите, потоа тимот за придружба на ИВЗ г. Ќуфли Османи, г. Шабан Рахмани и г. Милазим Дибрани .
Во овој случај, Реисул Улема ја искористи приликата на сите аџии да им посака добар пат, молејќи го Семоќниот Алах да им даде здравје и цврста вера, прифатен Хаџ и здрави да се вратат во нивните семејства. Алах да ги благослови сите аџии на ИВЗ и РСМ.
***
BAŞKAN FETAİ, SON HAC KAFİLESİNE İYİ YOLCULUKLAR DİLEDİ VE KABUL KABUL EDİLMİŞ HAC İLE DÖNMELERİ TEMENNİ ETTİ
Bu yıl hacı adaylarının yolculuklarına yönelik proğrama dayanarak, İslam Birliği Başkanı Reis ul Ulema H.Hfz. Şhakir ef. Fetai, Makedonya’nın son hac kafilesini de Üsküp Havalimanı’da şahsen uğurladı.
30 Haziran 2022 Perşembe günü, İDB Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir ef. Fetai; Kumanova ve Struga Müftülüğü’ne bağlı son kafile hacı adaylarını Üsküp Havalimanı’nda bizzat uğurlayarak kendilerine iyi yolculuklar diledi.
İslam Birliği 2022 Hac Organizasyonu Başkanı Kumanova Müftüsü Abedin ef. İmeri de bu kafileyle birlikte Suudi Arabistan’a hareket ederek, Riyaset Merkezi Komisyon Başkanlığı ile birlikte, bu yılki Hac ibaetinin icrasını koordine edecek.
Hac yolculuğunun idari yönetimini icra eden Merkezi Hac Komisyonu’na, hacı adaylarını Hac ibadeti için hazırlamaya çaba sarfeden müftülüklerin görevlilerine, yüksek düzeydeki hava uçuşlarının hassasiyeti ve düzeni için Türkiye’den “Free Bird” şirketine, büyük bir disiplinle uçaklara binmesine kadar olan süreçte hacı adaylarının tamamen hizmetinde olan Havaalanı İdaresi ve polis görevlilerine, İDB hacı uğurlama ekibinden Kufli Osmani, Şaban Rahmani ve Milazim Dibrani’ye özel teşekkürler sunuyoruz.
Bu vesileyle Reis ul Ulema Fetai, tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyip, kendilerine sağlık ve sıhhat bahşetmesi için Cenab-ı Hakk’a dua ederek, Hac ibadetlerinin Allah katında Kabul buyurulmasını ve ailelerine sağ salim dönmelerini diledi. Bu organizayonda emeği geçen herkesten ve hacı adaylarından Allah razı olsun.

Comments are closed.