REISUL ULEMAJA VIZITOI XHAMINË “OKTISI” NË RORSHAN

(Shq. Mkd)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në vazhdën e vizitave dhe takimeve të cilat po i realizon Delegacioni i BFI, të dielën më 13.06.2021, i shoqëruar nga Drejtori i Sektorit për Diasporë në BFI, Dr. Selver ef. Xhemaili dhe Drejtori i OH “Hilal”, H. Fadil ef. Ramadani vizituan xhaminë “Oktisi” në Rorschan, ku u pritën nga imami i kësaj xhamie Nezaket Ademi, Kryetari i xhamisë Nejat Bajramovski dhe Kryesia e xhamisë.
Gjatë qëndrimit në xhami, Reisul Ulema H. Hfz Shaqir ef. Fetai mbajti edhe një fjalim të shkurtër, me të cilin falënderoi bashkatdhetarët tanë dhe i përgëzoi për punën dhe veprimtarinë e tyre të palodhshme në organizimin e jetës fetare, e cila sipas gjitha informacioneve, është shembullore. Reisul Ulemaja gjithashtu përcolli mesazhe mbi bashkëjetesën, tolerancën, respektin dhe organizimin e jetës fetare në një vend larg vendlindjes, të mbushur me vepra shembullore në të mirë të shoqërisë dhe në të mirë të ngritjes së imazhit mbi islamin.
________________
РЕИСУЛ УЛЕМА ВО ПОСЕТА НА ЏАМИЈАТА „ОКТИСИ“ ВО РОРШАН
Претседателот на Исламската Верска Заедница, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, во склоп на посетите и состаноците што ги спроведува Делегацијата на ИВЗ, во недела на 13.06.2021 година, придружувани од Директорот на Секторот за Дијаспора во ИВЗ, др. Селвер еф. Џемаили и Директорот на ХО „Хилал“, Х. Фадил еф. Рамадани ја посетиа џамијата „Октиси“ во Роршан, каде беа примени од имамот на оваа џамија Незакет Адеми, Претседателот на џамијата Нејат Бајрамовски и управата на џамијата.
За време на неговиот престој во џамијата, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи одржа и краток говор, во кој им се заблагодари на нашите сонародници и им честиташе на нивната неуморна работа и активност во организирањето на верскиот живот, што според сите информации, е примерно. Реисул Улема исто така пренесе пораки за соживот, толеранција, почитување и организација на религиозниот живот во земја далеку од дома, исполнета со примерни дела за доброто на општеството и заради подигнување на имиџот на исламот.

Comments are closed.