Reisul Ulemaja takoi Ambasadoren e Suedisë

Reisul Ulemaja takoi Ambasadoren e Suedisë
Ambasadorja e Suedisë përcolli mesazhin se Suedia është një shoqëri e hapur, demokratike e besimeve të shumëfishta dhe citoi deklaratën e Kryeministrit Suedez se Qeveria Suedeze dënon aktet thellësisht të pandershme dhe të neveritshme të individëve që kishin djegur Kuranin e Shenjtë.
***
Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RNM, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai të enjten, më 02.11.2023, priti në selinë e Rijasetit të BFI-së, Ambasadoren e Suedisë në vendin tonë, Shkëlqesinë e Saj znj. Ami Larsson Jain.
Me këtë rast, Kryetari i BFI-së falënderoi Shkëlqesinë e Saj për vizitën e parë në Institucionin Islam dhe i dha asaj një përmbledhje të shkurtër të Bashkësisë Fetare Islame për organizimin dhe funksionimin e BFI-së.
Nga ana e saj, zonja Ami Larsson Jain falënderoi Reisul Ulemanë që gjeti kohën për ta takuar atë dhe koleget e saja. Ambasadorja foli për nivelin e demokracisë në vendin e saj dhe për lirinë e shprehjes në Suedi, e cila ndonjëherë mund të keqpërdoret nga individë që kërkojnë të provokojnë me vepra të neveritshme, si djegia e Kuranit të Shenjtë.
Ambasadorja me këtë rast përcolli qartë mesazhin se Qeveria Suedeze nuk qëndron pas këtyre akteve të shëtuara. Përdhosja e Kuranit, apo e ndonjë libri tjetër të shenjtë, është një veprim fyes dhe mosrespektues, dhe një provokim i qartë. Ambasadorja poashtu, i përcolli Reisul Ulemasë se përdhosja e Kuranit të Shenjtë u dënua ashpër nga Qeveria Suedeze. Ajo theksoi gjithashtu lirinë fetare në Suedi ku ka mbi 100 xhami dhe afër 10 për qind e popullsisë janë pjesë e komunitetit mysliman.
Reisul Ulema e siguroi Shkëlqesinë e saj, duke i thënë se BFI posedonte informacione burimore nga bashkatdhetarët tanë që jetonin dhe punonin në Suedi, për atë që kishte ndodhur dhe e konsideroi atë një akt të neveritshëm të individëve, duke e informuar gjithashtu Shkëlqesinë e saj se në Suedi kemi disa qendra islamike që funksionojnë. dhe të punojë në përputhje me rregullat dhe kushtet e garantuara nga shteti i Suedisë, i cili lehtë mund të thuhet se është një nga vendet më demokratike në botë.
Më pas të dy bashkëbiseduesit folën edhe për ndihmën që Suedia i jep vendit tonë në rrugëtimin drejt Bashkimit Evropian në zhvillimin e disa sektorëve, duke e kthyer Suedinë në një nga partnerët më të spikatur të vendit tonë në këtë drejtim.

Comments are closed.