REISUL ULEMAJA DHE MYFTIU I KROACISË VIZITOJNË KRYETARIN E PARTLAMENTIT

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe Kryetari i Meshihatit të Bashkësisë Islame të Kroacisë, Myftiu Aziz Hasanoviç, i shoqëruar nga Myftiu i Zagrebit, Dr. Mirza Shabiq, kryetar i Kuvendit të Bashkësisë Fetare Islame i Kroacisë dhe Mevludi ef. Arsllani, drejtorin e Gjimnazit Islamik në Zagreb dhe Sekretari Gjeneral i BFI H. Irsal ef. Jakupi, të enjten më 03.02.2022 u takuan me Kryetarin e Kuvendit të Maqedosnisë së Veriut z. Talat Xhaferi, i cili i priti mysafirët me nderime të larta shtetërore.

Gjatë takimit me Kryeparlamentarin, temë e bisedimeve ishte funksionimi dhe rëndësia e bashkësive fetare në drejtim të kultivimit të paqes, bashkëjetesës dhe tolerancës ndërfetare në shoqëri, sidomos në shoqëritë në të cilat bashkekzistojnë më shumë religjione.

Comments are closed.