Reisul Ulemaja bëri lutje për Paqen në Botë

(SHQ. МКД. TUR. ENG.)

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të dielën më 01.05.2022, në Xhaminë e Saatit në Gostivar, bëri lutje për Paqen në Botë dhe apeloi për evitimin e luftrave kudo që janë, në veçanti në Ukrainë, ku çdo ditë po vriten njerëz të pafajshëm dhe ngadalë po rrezikohet Paqa në Botë. Ai iu lut Allahut të Madhërishëm që të mbretëron arsyeja e shëndoshë dhe imazhet e dhimbjes, gjakderdhjes dhe shkatërrimit, të mos përsëriten më.
Këto Lutje Kryetari i BFI i bëri në ditën e fundit të Ramazanit ku mori pjesë në solemnitetin me rastin e kryerjes së leximit të Kur’anit “Mukabelja qëndrore”, nga hafizlerë dhe imamë në Xhaminë e Saatit në Gostivar, ku ishte prezent Myftiu i Gostivarit H. Sabahudin ef Zendeli me bashkëpunëtorët e tij dhe me një pjesëmarrje masovike të xhematit dhe mediumeve të vendit.
Ai njiherit bëri lutje tek Allahun Fuqiplotë që të gjitha ibadetet e bëra gjatë muajit të Ramazanit t’i bëjë kabull për të gjithë besimtarët. Amin.
***
Реисул Улемаја се молеше за мир во светот
Поглаварот на Исламската Верска Заедница на Република Северна Македонија, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, во неделата на 01.05.2022 година, во Саат-џамијата во Гостивар се помоли за мир во светот и апелираше да се изгаснат војните каде и да се, особено во Украина, каде секојдневно се убиваат невини луѓе, а мирот во светот полека се загрозува. Тој се молеше на Семоќниот Алах да владее здрав разум и да не се повторат сликите на болка, крвопролевање и уништување.
Овие молитви Поглаварот на ИВЗ ги упати на последниот ден од Рамазан каде што учествуваше на свеченоста по повод рецитирањето на Куранот „Централна Мукабеља“ од хафизи и имами во Саат џамијата во Гостивар, каде беше присутен Муфтијата на Гостивар Х. Сабахудин еф. Зендели со своите соработници и со масовно учество на верници и медиумите.
Тој постојано се молеше на Семоќниот Алах да ги прифати сите направени ибадети на сите верници кои се извршуваат во текот на месецот Рамазан. Амин.
***
REİS-UL ULEMA, DÜNYA BARIŞI İÇİN DUA ETTİ
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İslam Birliği Başkanı Reis-ul Ulema H.Hfz. Şakir ef. Fetai, 1 Mayıs 2022 Pazar günü Gostivar Saat Camii’nde dünya barışı için dua etti ve her yerde, özellikle her gün masum insanların öldürüldüğü ve dünya barışının yavaş yavaş tehlikeye girdiği Ukrayna’da, savaşın sona ermesi çağrısında bulundu. Sağduyunun hakim olması, acı, kan ve yıkım görüntülerinin sona ermesi için Cenab-ı Allah’a dua etti.
İDB Başkanı Reis-ul Ulema Fetai; Gostivar Müftüsü Sabahudin ef. Zendeli, yakın çalışma arkadaşlarının, din görevlilerinin, imamların, hafızların, çok sayıda cemaatin ve basın mensuplarının katılımıyla Gostivar Saat Camii’nde Ramazan ayının son gününde gerçekleştirilen “Merkezi Mukabele” töreninde savaşın, bir an önce sona ermesi dua ve temennilerini kamuoyuna iletti.
Buna ek olarak, Ramazan ayında tüm müminlerin yaptığı ibadetlerinin ve tuttukları oruçların Yüce Allah katında kabul buyurulması dileğinde bulundu.
***
Reisul Ulema prayed for Peace in the World
The President of the Islamic Religious Community of the Republic of Northern Macedonia, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, on Sunday 01.05.2022, in the Clock Mosque in Gostivar, prayed for Peace in the World and appealed for the avoidance of wars wherever they are, especially in Ukraine, where innocent people are being killed every day and World Peace is slowly being endangered. He prayed to Allah Almighty that sound reason would reign and that images of pain, bloodshed and destruction would not be repeated.
These Prayers were made by the President of IRC on the last day of Ramadan where he participated in the solemnity on the occasion of the recitation of the Qur’an “Central Mukabelja” by hafiz and imams in the Clock Mosque in Gostivar, where the Mufti of Gostivar H. Sabahudin ef. Zendeli was present with his collaborators and with a massive participation of the congregation and the media of the country.
He repeatedly prayed to Allah Almighty to accept all the acts of worship performed during the month of Ramadan for all believers. Amen.

Comments are closed.