REISUL ULEMA TAKOHET ME KRYEMYFTIUN E BULLGARISË

(Shq. Mkd.)

Me rastin e vizitës së Ambasadës së Kuvajtit në Sofje, delegacioni i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, shfrytëzoi rastin që të realizojë një takim miqësor me Kreun e Bashkësisë Islame të Bullgarisë, Kryemyftiun Dr. Mustafa Haxhi dhe me bashkëpunëtorët e tij.
Me një pritje të niveli të lartë, Kryemyftiu i Bullgarisë u dëshiroi mirëseardhje vëllazërore delegacionit të BFI të kryesuar nga Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, e më pas gjatë bisedës i njoftoi mysafirët nga Maqedonia e Veriut me shumë çështje që kanë të bëjnë me Islamin dhe jetën fetare ne Bullgari.
Kryemyftiu Mustafa Haxhi shprehu kënaqësinë për këtë vizitë të delegacionit të BFI, të cilën e vlerësoi si një konsideratë dhe respekt të madh nga ana e delegacionit të BFI.
Nga ana e tij, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai në emër të delegacionit të BFI e falënderoi për pritjen dhe respektin e bërë, e më pas biseduan rreth temave të ndryshme dhe këmbyen mendime e eksperienca për përvojat e ndërsjella.
Poashtu Reisul Ulema i BFI i dëshiroi suksese nikoqirit të tij dhe biseda mori kahje drejt temave të bashkëpunimit të mirëfilltë në të ardhmen në mes dy bashkësive, por edhe më gjerë në Ballkan dhe Evropë. Një falënderim i veçantë dhe respekt i drejt për së drejtë iu bë Kryemyftiut dhe Bashkësisë Islame të Bullgarisë për kujdesin dhe angazhimin që treguan ndaj viktimave të ngjarjes tragjike të aksidentit të autobusit në Bullgari, ku humbën jetën 45 njerëz, fëmijë, gra e bura, që ishte një tragjedi e përmasave të mëdha dhe një sakrificë e vërtetë për familjet e viktimave.
Në fund të takimit, Reisul Ulema e ftoi homologun e tij, që edhe ata të vizitojnë BFI e RMV me qëllim të njoftimit për së afërmi me jetën fetare në Maqedoninë e Veriut.
***
РЕИСУЛ УЛЕМА СЕ СРЕТНА СО ГЛАВНИОТ МУФТИЈА НА БУГАРИЈА
По повод посетата на Амбасадата на Кувајт во Софија, делегацијата на Исламската Верска Заедница на РСМ, ја искористи можноста да оствари пријателска средба со поглаварот на Исламската Заедница на Бугарија, главниот муфтија Др. Мустафа Хаџи и неговите соработници.
Со прием на високо ниво, главниот муфтија на Бугарија и посака братско добредојде на делегацијата на ИВЗ предводена од Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи, а потоа ги запозна гостите од Северна Македонија за многу прашања поврзани со исламот и верскиот живот во Бугарија.
Главниот муфтија Др. Мустафа Хаџи изрази задоволство од оваа посета на делегацијата на ИВЗ, која ја оцени како големо внимание и почит од страна на делегацијата на ИВЗ.
Од своја страна, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи во име на делегацијата на ИВЗ му се заблагодари за приемот и почитта, а потоа разговараше на различни теми и размени мислења и искуства за меѓусебните искуства.
Откако му посака успех и здравје на својот домаќин, Реисул Улема на ИВЗ на РСМ, разговорот го осврна на темите за вистинска соработка во иднина помеѓу двете заедници, но и пошироко на Балканот и Европа. Посебна благодарност и искрена почит беше упатена до главниот муфтија и Исламската Заедница на Бугарија за грижата и посветеноста што ја покажаа кон жртвите од трагичната автобуска несреќа во Бугарија, каде што животот го загубија 45 лица, деца, жени и мажи, која беше трагедија од големи размери и вистинска пожртвуваност за семејствата на жртвите.
На крајот од средбата, Реисул Улема го покани својот колега да го посети ИВЗ на РСМ со цел да се запознае со верскиот живот во Северна Македонија.

Comments are closed.