REISUL ULEMA MORI PJESË NË MANIFESTIMIN E 29 VJETORIT TË THEMELIMIT TË UT

SHQIP-МКД-TR
REISUL ULEMA MORI PJESË NË MANIFESTIMIN E 29 VJETORIT TË THEMELIMIT TË UT
Më 15.12.2023 Reisul Ulema i BFI e RMV H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i shoqëruar nga u.d. myftiu i Tetovës Dr. Selver Xhemailit mori pjesë në Akademinë solemne me rastin e 29 vjetorit të themelimit të Universitetit të Tetovës.
Në një pjesmarrje masovike të personaliteteve akademike, politike, shkencore dhe më gjërë të pranishmit i përshëndeti Rektori i UT Prof. Dr. Jusuf Zendeli, i cili përveç tjerash informoi për rrjedhën e punës, arritjeve madhështore dhe aktiviteteve të shumta gjatë viteve të kaluara dhe në këtë vit.
Fjalë përshëndetëse pati Ministri për arsim dhe shkencë Z. Jeton Shaqiri dhe më pastaj Kryetari i Kuvendit të RMV Z. Talat Xhaferi.
UT është vatër e shenjtë dhe e dijes, që sjellë rrugëtimin e zhvillimit dhe përparimit të kombit dhe shoqërisë në përgjithësi.
Zoti e bekoftë.
РЕИСУЛ УЛЕМА УЧЕСТВУВАШЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ПО ПОВОД 29 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО НА ДУТ
Hа 15.12.2023 година Реисул Улема на ИВЗ на Република Северна Македонија
Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи во придружба на В.Д муфтија на Тетовското Муфтиство др. Селвер Џемаили учествуваше на свечената академија по повод 29-годишнината од основањето на Универзитетот во Тетово.
Големиот број на присутниите гости од академската, политичката и научната област ги поздрави ректорот на ДУТ, проф. Др. Јусуф Зендели, кој меѓу другото информираше за работниот процес, големите постигнувања и активностите на Универзитетот низ годините.
Поздравни обрачања имаа министерот за образование и наука, г. Јетон Шаќири и претседателот на Собранието на РСМ, г. Талат Џафери.
ДУТ е свет храм на знаењето, кој не насочува во патот на развојот и напредокот на нацијата и општеството воопшто.
Господ да го благослови ДУТ.
REİS UL ULEMA, KALKANDELEN DEVLET ÜNİVERSİTESİ’NİN 29. KURULUŞ YIL DÖNEMİ TÖRENİNE KATILDI
15.12.2023 tarihinde, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İslam Birliği Reis ul Uleması
H. Hz. Şakir ef. Fetai, Kalkandelen Müftü Vekili Dr. Selver Cemaili ile birlikte, Kalkandelen Devlet Üniversitesi’nin (KDÜ) 29. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
Çok sayıda akademisyen, siyasi ve bilimsel alanlarda ünlü şahsiyetlerin katıldığı törende KDÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Zendeli, üniversitenin yıllar içindeki çalışma süreci, büyük başarıları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Yeton Şakiri ve KMC Meclis Başkanı Talat Caferi de birer selamlama konuşması yaptı.
KDÜ, halkın ve genel olarak toplumun gelişmesi ve ilerlemesi yolunda bize rehberlik eden kutsal bir bilgi ocağıdır.
Allah KDÜ’yü korusun.

Comments are closed.