REISUL ULEMA I KUSHTOI VIKENDIN BASHKATDHETARËVE TANË ME PUNË NË GJERMANI – HAMBURG

Delegacioni i udhëhequr nga Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir Fetai i shoqëruar nga Muftiu i Strugēs Mr. Salim ef. Sulejmani dhe Shefi i Kabinetit Dr Abdulkerimi ef Isenin me ftesē të Qendrës islame kulturore shqiptare në Hamburg e udhēhequr nga Hoxha dhe aktivisti i mirënjohur Z. Zulhajrat ef. Fejzullahu me bashkountorët e tij.
Reisul Ulema të Xhumanë në hutmben iu drejtuar xhematit me fjalët dhe këahillat e tij të rëndësishme të Muajit të Ramazanit si mbi kujdesin e prezentimit të vlerave të Islamit, edukimit të familjeve si dhe kujdesin ndaj qendrës që njihet si mē e madhja në Gjermani dhe më gjërë. Para faljes së Xhumasë Mr. Salim Ef. Sulejmnani mbajti ligjëratë të bukur ku në detale foli mbi vlerat mē sublime të agjërimit dhe shumë porosi tē dobishme. Në mbrëmje u organizua tribunë shkencore ku Reisul Ulema u përgjigj në shumë pyetje të besimtarëve dhe bashkadhetarëve tanë.
Fjalë përshendetse mbajtën edhe dy antarët tjerë të delegacionit. Ishte një organuzim impozant me pjesmarrje masive e bashkatdhetarëve tanë ku shprehēn gëzimin e tyre të pamasë. Hoxhë Zulhajrat ef. njoftoi Reisul Ulemanë edhe për projektin e ri të renovinit të objektit aktual ku parashihen rikonstruktimi i objektit dhe institucioneve tjera, ndër to edhe medreseja dhe kabinete të kurseve të ndryshme.
Delegacioni i BFI se RMV i falëndëroi për pritjen dhe programin e organizuar Hoxhën e nderuar Zulhajr ef. Fejzullahun, kryesin e xhamisë dhe të gjith xhematin.

Comments are closed.