Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi në 243-vjetorin e SHBA-së

Reisul Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi në 243-vjetorin e SHBA-së
Ambasada Amerikane në Shkup ka organizuar më 3 korrik, 2019, në kryeqytetin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, festimin e Ditës së Pavarësisë – të 4 Korrikut, duke shënuar kështu 243-vjetorin e Deklaratës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës (1776).
Në manifestimin përkujtimor në Shkup ka marrë pjesë edhe Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Të pranishëm, po ashtu, kanë qenë edhe figura të larta politike, shoqërore dhe kulturore, të cilët kanë uruar përfaqësuesit e Ambasadës për këtë datë të shënuar të kombit amerikan dhe të mbarë njerëzimit, sepse Deklarata e Pavarësisë ka shërbyer dhe shërben si model për shumë shtete që synojnë lirinë, pavarësinë dhe demokracinë.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni