REISUL ULEMA DEKOROI IMAMIN E SUKSESSHËM TË FSH. GËRNCARI NGA RESNJA Z. SADIK SADIKUN

(SHQ. МКД.)

Me ftesë të veçantë të Reisul Ulemasë të martën më 14.02.2023 Imami i fshatit Gërnçari të Muftinisë së Resnjes Z. Sadik ef. Sadiku vizitoi Reisul Ulemanë H. Hfz. Shaqir ef. Fetain, me çka shprehu respektin ndaj Imamit nē fjalë pêr punën e palodhshme si imam, në veçant për suksesin që arriti gjatë muajit të Ramazanit ku në një fshat prej 40 shtëpi arriti të tubojë 90.000 denar Sadekatul fitër për Fondin e SHMI “Medreseja Isa Beu” në Shkup, që është një sukses i jashtzakonshëm, andaj dëshira e kahmotshme e Reisul Ulema ishte t’i ndaj mirënjohjeje për kontributin e dhënë në sferën organizimit të jetës fetare islame.
Reisul Ulema i falënderoi Imamit të nderuar për kë sukses dhe kjo dëshmon në pērkushtimin që e tregon ndaj obligimeve si dhe ndaj institucioneve fetaro islame
Zoti e bekoftë me tē mirat e tij.
Imami i nderuar i falënderoi Reisul Ulemasë për këtë respekt, por në të njejtën kohë konstatoi se në këtë rezultat dhe në punën tij ka merita të mëdha edhe Muftiu Xhunejd Jashar, i cili në organizimin e jetës fetare inspiron të gjithë, nē veçanti vet imamin në fjalë.
***
РЕИСУЛ УЛЕМА МУ ПОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА НА УСПЕШНИОТ ИМАМ НА СЕЛО ГРНЧАР ОД РЕСЕН Г-дин САДИК САДИКУ
Со специјална покана на Поглаварот на ИВЗ на РСМ, во вторник на 14.02.2023 година, имамот на село Грнчар на Ресенско Муфтиство, г-дин Садик еф. Садику го посети Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи, со што ја изрази својата почит кон имамот, зборувајќи за неговата неуморна работа како имам, особено за успехот што го постигнал во текот на месецот Рамазан, каде во село од 40 куќи успеал да собере 90.000 денари Садекатул Фитр за Фондот на СИУ „Медреса Иса Бег“ во Скопје, што е извонреден успех, затоа копнежливата желба на Реисул Улема беше да сподели благодарност за придонесот во сферата на организацијата на исламскиот верски живот.
Реисул Улема му се заблагодари на чесниот имам за неговиот успех и за тоа сведочи посветеноста што го покажува кон обврските како и кон исламските верски институции
Алах нека го благослови со неговите благодети.
Чесниот имам му се заблагодари на Реисул Улема за оваа почит, но во исто време истакна дека во овој резултат и во својата работа голема заслуга има и муфтијата Џунејд Јашар, кој во организацијата на верскиот живот ги инспирира сите, особено него.

Comments are closed.