[:al]Reisul Ulema i BFI së nënshkroi dokumentin për antarsimin e BFI së në Kongresin ndërkombëtar të pakicave myslimane[:]

[:al]Këto ditë, Kongresi ndërkombëtar i pakicave myslimane, me seli në Ebu Dhabi, ka organizuar Konferencen e parë, në të cilë ka marrur pjesë edhe BFI në RM, si anëtare e këshillit themeltar, respektivisht i autorizuari i Reisul Ulemasë H. Sulejman ef. Rexhepit, Prof.dr. Shaban Sulejmani. Me këtë rast, efendi Sulejmani ka nënshkruar Dokumentin e anëtarësisë në këtë Këshill ndërkombëtar të pakicave myslimane, dhe gjitashtu prof.dr. Shaban Sulejmani ka pasur paraqitje aktive në emër të Kryetarit të BFI h, Sulejman ef. Rexhepi. Ndryshe, ky forum ndërkombëtar veç tjerash debaton mbi probleme me të cilët përballen myslimanët, në veçanti me dukuritë që manifestohen në emër të islamit e që po e dëmtojnë shumë këtë fe. Sfidat më të reja janë luftërat kundër radikalizmit ekstrem, terrorizmit dhe islamofobia.

[maxgallery id=”8962″][:]

Comments are closed.