Bashkësia Fetare Islame në Republiken e Maqedonisë së Veriut
Bashkësia Fetare Islame e Republiken së Maqedonisë së Veriut

RAN viziton BFI në

RAN viziton BFI në
Përfaqsuesja e Radicalisation Awareness Network (RAN), përkatësisht i Rrjetit të Ndërgjegjësimit për Radikalizmin, i Komisionit Evropian, i udhëhequr nga zonja Daniela Pisoiu, ka vizituar më 5 shtator, 2019, Rijasetin e Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe është pritur nga Kryetari i saj, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi. në takim ka folur për punën e vazhdueshme të institucionit të lartë të myslimanëve të Maqedonisë së Veriut të cilin ai e udhëheq, duke theksuar që BFI gjithmonë ka qenë kundër të gjitha lëvizjeve radikale, kështu që BFI e para ka dalë me një projekt konkret – “STOP radTerr“ – për shkak se luftimin e kësaj dukurie e kemi obligim fetar, ka thënë ai. Ne, ka shtuar Sulejman ef. Rexhepi, do ta luftojmë çdo dukuri negative, si: radikalizmin e dhunshëm, terrorizmin e kështu me radhë.
Përfaqësuesja e lartë nga Komisioni Evropian (BE) ka mbetur e kënaqur nga njoftimi që ka marrë nga Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, duke e siguruar atë se BE bën gjithçka që vendet e Ballkanit Perëndimor sa më parë të inkuadrohen në Bashkimin Evropian, kuptohet, duke i përmbushur detyrat që kërkohen prej tyre.
Të dyja palët kanë rënë dakord të thellojnë marrëdhëniet e ndërsjella dypalëshe dhe shumëpalëshe në të ardhmen, gjithnjë në dobi të ruajtjes së paqes dhe të zhvillimit të vlerave euroatlantike.

 

 

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, Abonohu tani.

Ju gjithashtu mund të lexoni