Prof. Muhamed Arif nga Emiratet e Bashkuara Arabe vizitoi BFI

(SHQ. MKD. ENG.)

Të hënën më 14.11.2022 Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në selinë e Rijasetit të BFI e priti mysafirin e lartë nga Emiratet e Bashkuara Arabe Prof. Dr. Muhamed Arif, i dërguari special i Kryetarit të Këshillit Botëror të Bashkësive islame me seli në Ebu Dhabi, ekselenca e tij Dr. Alij En Nuajimi.
Gjegjësisht Prof. Muhamed Arif do të jetë mysafir i BFI e RMV deri të mërkurën.
Gjatë takimit me mysafirin e lartë nga Emiratet e Bashkuara Arabe u bisedua për shumë çështje që kanë të bëjnë me bashkëpunimin e ndërsjelltë mes BFI dhe EBA, i cili ka filluar prej para dy vitesh dhe se ky bashkëpunim po forcohet gjithnjë e më tepër.
Me këtë rast, Reisul Ulemaja së bashku me delegacionin pritës të përbërë nga drejtorët e sektorëve të ndryshme të Rijasetit të BFI, e falënderuan mysafirin e respektuar duke i shprehur mirënjohje për vizitën dhe njëherit Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i dërgoi përshëndetje Prof. Dr. Alij En Nuajimit për konsideratë e tij ndaj BFI e RMV.
***
Проф. Мухамед Ариф од Обединетите Арапски Емирати го посети ИВЗ
Во понеделник на 14.11.2022 година, Поглаварот на Исламската Верска Заедница, Реисул Улема Х. Шаќир еф. Фетаи, во седиштето на Ријасетот на ИВЗ, го прими високиот гостин од Обединетите Арапски Емирати, проф. Др. Мухамед Ариф, специјалниот пратеник на Претседателот на Светскиот Совет на Исламските Заедници со седиште во Абу Даби, неговата екселенција Др. Алиј Ен Нуајими.
Имено, проф. Мухамед Ариф до среда ќе биде гостин на ИВЗ на РСМ.
На средбата со високиот гостин од Обединетите Арапски Емирати се разговараше за многу прашања поврзани со меѓусебната соработка помеѓу ИВЗ и ОАЕ, која започна пред две години и која соработка е се посилна и посилна.
Во оваа прилика, Реисул Улема заедно со делегацијата-домаќин составена од директори на различни сектори на Ријасетот на ИВЗ, му се заблагодарија на почитуваниот гостин изразувајќи благодарност за посетата и воедно Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи упати поздрав до проф. Др. Алиј Ен Нуајим за неговото внимание и чест кон ИВЗ на РСМ.
***
Prof. Muhammad Arif from the United Arab Emirates visited the IRC
On Monday 14.11.2022 the Chairman of the Islamic Religious Community Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, at the Rijaset headquarters of Islamic Religious Community, received the high-ranking guest from the United Arab Emirates, Prof. Dr. Muhammad Arif, the special envoy of the President of the World Council of Islamic Communities based in Abu Dhabi, His Excellency Dr. Alij En Nuajimi.
Namely Prof. Muhamed Arif will be a guest of IRC of RNM until Wednesday.
During the meeting with the high-ranking guest from the United Arab Emirates, were discussed many issues related to mutual cooperation between IRC and UAE, which started two years ago and that this cooperation is getting stronger and stronger by the time.
On this occasion, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai together with the host delegation consisting of the directors of various sectors of Rijaset of IRC, thanked the respected guest by expressing gratitude for the visit and at the same time Reisul Ulema also sent greetings to Prof. Dr. Alij En Nuajim for his consideration towards IRC of RNM.

Comments are closed.