Papa Francesku u takua me krerët fetarë të RMV

Papa Francesku u takua me krerët fetarë të RMV

Me rastin e vizitës së Papës Françesku në Maqedoni, me ftesën e Kishës Katolike të bërë në emër të udhëheqësit shpirtëror të botës katolike, ReisulUlema h. Sulejman ef. Rexhepi, bashkë me krerët tjerë të bashkësive fetare , morri pjesë në takimin që u mbajt sot në shtëpinë përkujtimore të Nënës Terezë në Shkup.
Gjatë vizitës në shtëpinë përkujtimore, Papa Françesku pas lutjes personale drejtuar shenjtores Nënë Terezë, u ndal në një takim dhe u përshendet përzemërsisht me përfaqësuesit e bashkësive fetare.
Ky takim i Papës Françesku me liderët fetarëtë RMV, u vlerësua si shenjë respekti e konsiderate ndaj përpbërjes multietnike dhe multifetare të vendit

Comments are closed.