Pamje ekskluzive të hyrjes me dhunë në BFI – video

foto 333Pamjet janë pa audio, pasi janë siguruar nga kamerat anësore të sigurisë së institucionit fetar. Ish myftiu Ibrahim Shabani, ish sekretari i BFI-së Afrim Tahiri dhe Sekretari i Myftinisë së Shkupit Skënder Buzaku, arsyetojnë aktin me mungesën e legjitimitetit nga ana e Sulejman Rexhepit për të ushtruar funksionin e Reis ul Ulemasë së BFI-së, madje jo-legjitimiteti buron nga Kushtetuta dhe aktet normative të BFI-së. Por nga ana tjetër, kreu i BFI-së Sulejman Rexhepi, e quajti aktin e uzurpimit të dhunshëm si tentativë për nxitjen e mosmarrëveshjeve brenda komunitetit mysliman, e motivuar edhe nga kriza politike në vend.

Comments are closed.