OPINIONE

Metoda e thirrjes në namaz – Musanif Rufati

Metoda e thirrjes në namaz “Të bëhesh shkak për udhëzimin e dikujt është më e mirë për ty se gjithë bota dhe çka ka në të.” (Hadith) Shkruan: Musanif Rufati Edhe pse ky titull i referohet namazit, e cila është një temë e…

KAIRO – KY QYTET QË MAHNIT

Kairo - ky qytet i kulturës dhe i civilizimit. Kur e sheh vërtetë nuk të lenë ta shohësh vetëm me sy. Ai nxit së pari shpirtin, e mandej edhe mendjen. Ate më së shumti e kupton shpirti se sa syri dhe mendja. Fjala është e paaftë të…

MUAJT E SHENJTË, MESAZH PAQEJE PËR NJERËZIMIN

MUAJT E SHENJTË, MESAZH PAQEJE PËR NJERËZIMIN Shkruan: Prof. dr. Abdylxhemil Nesimi “O Zoti ynë! Na beko në muajt Rexheb e Sha’ban dhe na mundëso ta arrijmë muajin Ramazan.” (Hadith) Nga mirësitë e Zotit të…

IMAMI DHE ROLI I TIJ NË SHOQËRINË OSMANE

IMAMI DHE ROLI I TIJ NË SHOQËRINË OSMANE Shkruan: Dr. Mevlud Aliu Islami i ka kushtuar kujdes të veçantë funksionimit të Imamit dhe atë e ka vënë në pozitën e përgjegjësive të mëdha, duke ia lënë amanet dhe duke e obliguar me…

NËNA – KY EMËR I MADH

Me rastin e 8 Marsit - Ditës Ndërkombëtare të femrës, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, në faqen e tij oficiale në facebook, bëri një dedikim respektues dhe mjaft domethënës ndaj femrës -…

Faaliyette bilgelik ve sabır, erdemlerimizdir

Reis ul Ulema H. ​​Hfz. Şakir ef. Fetai ile özel röportaj Faaliyette bilgelik ve sabır, erdemlerimizdir HİLAL dergisine özel röportaj veren Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İslam Birliği Başkanı Fetai, “Birçok zorluklarla…

Kurani dhe doktrinat e besimit – Hamude Gurabeh

Polemikë me dr. T. J. de Boer (1866-1942) KURANI DHE DOKTRINAT E BESIMIT Nga Hamude Gurabeh De Boer në librin e tij Historia e filozofisë në Islam thotë: “Erdhi Kurani për myslimanët me fe, por nuk u solli teori dhe në të hasën…

Wisdom and patience in action are our virtues

Exclusive interview with Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai Wisdom and patience in action are our virtues We expected to have many challenges, but thanks to God Almighty, with wisdom, prudence, patience and strategy we have…

Мудроста и трпението на дело се наши доблести

Ексклузивно интервју со Реисул-Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи Мудроста и трпението на дело се наши доблести Очекувавме да имаме многу предизвици, но благодарение на Возвишениот Алах, со мудрост, разумност, трпение и стратегија…