Numri i ri i revistës Hëna e Re (Gusht 2021)

Në numrin më të ri (359), gusht 2021, të revistës “Hëna e Re”, botim i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Shkup, do të lexoni:
– Hixhreti, ndarje nga e keqja dhe errësira;
– Editorial: Shëndeti është me përparësi, jo dasmat;
– Dr. Muhammed Abdulkerim El-Isa (RABITA) në Shkup: “Nder i madh për të gjithë besimtarët e vendit”;
– Hixhri 1443, manifestimi qendror në “Mustafa Pasha”;
– Reis’ul-Ulema h. hfz. Shaqir ef. Fetahu në Kajro, në konferencën me titull “Institucionet e Fetvave në Epokën Digjitale”;
– Kryetari i BFI-së: Marrëveshja e Ohrit – ngjarje historike;
– Fakte dhe argumente për masakrën e Lubotenit (Shkup) në vitin 2001;
– Tri hatme në Tetovë;
– Dua-hatme në Drogomisht të Madh;
– Hifz në fshatin Hotël të Likovës;
– Hatme në Xhaminë Haxhi Azem (Orizare, Shkup);
– Diplomojnë nxënësit e Xhamisë Bedër, Butel, Shkup;
– Bijat e arta të Kombit, nga Reis’ul-Ulema h. hfz. Shaqir ef. Fetahu;
– Ambasadori Prindon Sadriu në BFI;
– Peshkopi Josif viziton Myftininë e Gostivarit;
– Kuran brille për zonjën Sejrane Jakupi;
– Takim me diasporën në Gostivar;
– Medrese: Takim me përfaqësues të qendrave islame të diasporës;
– Myftinia e Shkupit: Seminar dyditor në Mavrovë;
– Myftiu i Shkupit takon Zv/Drejtorin e Arkivit;
– Benjamin ef. Idriz në BFI;
– Umre nga 9 gushti;
– Qafa bëhet me xhami;
– Hapet xhamia e rindërtuar në fshatin Patishkë;
– BFI: Keqardhje për zjarret;
– Pasqyrë e shkurtër mbi kalendarët gjatë historisë, nga mr. Beqir Memeti;
– Rëndësia e emigrimit profetik për myslimanët; shkruan: Kemal Muhamed, përktheu nga gjuha arabe: Muhamed Sadiki;
– Vidhet furgoni i varrezave të Livadhisë!
– “Hiqe këpucën!”, një libër nga Dubai
– Portret: Zulhajrat ef. Fejzullahu: Për Medresenë, “hala nuk ta kanë bërë shpinën më të butë se barkun”;
– Manifestimi i ashures sipas konceptit islam, nga Jusuf Zimeri;
– Ders: Hoxhallarë, më pranë besimtarëve, nga Muhamed B. Sytari (Shkodër);
– Analizë: Islami dhe toleranca ndërfetare, nga Adnan Skenderi;
– Vështrime hermeneutike në suren Kehf (ajeti 20): Pa¬so¬jat e punëve reflektojnë edhe te të tjerët, nga Ziber Lata;
– Qasje (përmbyllëse): Aty ku filloi dhe vazhdoi procesi për çlirimin e njeriut… nga Reis’ul-Ulema h. hfz. Shaqir ef. Fetahu, Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut;
– Çka na mësojnë festat islame (përfundim): Të mos humbet pozita e dhuruar nga Allahu, nga prof. dr. Abdylxhemil Nesimi;
– Përhapja e Islamit në Amerikë (4): Amerikanët e konvertuar vendës dhe hispanikë, nga Jane I. Smith, përktheu nga origjinali: prof. dr. Qani Nesimi, Myfti i Myftinisë së Tetovës;
– Ritet e dasmës në përqasje me të drejtën e sheriatit në rrethinat e Gostivarit (4): Përfundime të nxjerra nga puna në terren, shkruan mr. Latif Ahmeti;
– Ngushëllime dhe vlerësime për zonjën Selvete Qazimi (Zvicër);
– Hfz. Adem Abazi (1958-2021);
– Bëhet për rahmet haxhi Bahri Ganija/BFI dhe BIK për ngushëllime;
– ALKIG: Kalon në amshim z. Amir Demiri;
– Ka ndërruar jetë hoxha Mesut ef. Baftjari;
– Promovohet vepra “Xhamia, simbol i Shkupit”;
– Afganistan: Minarja është, xhamia mungon;
– Fotoreportazh;
– Shumë lajme të tjera.
HËNA E RE, PËRHERË E RE. E HAPUR PËR TË GJITHË. Na shkruani në: henaerebfi20@gmail.com

Comments are closed.