Njoftim:  Skender Buzaku po e gënjen opinionin

Njoftim:

Skender Buzaku po e gënjen opinionin

Me rastin e deklaratës së Skender Buzakut për kinse “keqpërdorime finansiare” që paskan ndodhur në BFI, po ia bëjmë të ditur opinionit se kjo është gënjeshtra dhe trillimi i radhës nga ky person.
Për shkak të të pavërtetave të cilat Skender Buzaku po i përhap në opinion, Bashkësia Fetare Islame e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në ditët në vijim do të ngritë edhe një padi penale për shpifje ndaj personit të përmendur.
Me respekt,
Shërbimi për Informin i BFI në RMV

Соопштение
Скендер Бузаку ја лаже јавноста

По повод изјавата на Скендер Бузаку во врска со некакви “финансијски злоупотреби“ што наводно биле извршени во ИВЗ, ја известуваме јавноста дека станува збор за уште една лага и измислица на тој човек.
Поради невистините што Скендер Бузаку ги шири во јавноста, ИВЗ во РСМ во наредните денови ќе поднесе тужба за клевета против споменатото лице.

Со почит,
Секторот за информирање на ИВЗ во РСМ

Comments are closed.