Njoftim – Bildiri – Известување

Sonte më datë 07.07.2022 919 haxhinjtë e Bashkësisë Fetare Islame në RMV u vendosën në tendat në Arafat duke pritur me lutje dhe ibadete ditën e Arifes – Haxhin e madh.
Bu akşam 07.07.2022 KMC İslam Dini Birliğinin 919 hacısı Arafat çadırlarında yerleştiler. Dua ve ibadetlerle Arefe gününü – Büyük Hacı beklemektrdirler.
Вечерва на ден 07.07.2022 год. 919 хаџии на Исламска Верска Заедница се сместија во чадорите во Арафат. Со молитви и ибадети го чекаат денот на Арефе – Големиот хаџ.

Comments are closed.