NJË MBRËMJE QË MAHNIT- ELIZA ABDIU ME AFTËSI TË KUFIZUARA, POR ME VEPRA MADHORE

Më 07.11.2022 në Pallatin e kulturës në Gostivar, përplotë me musafirë u mbajtë promovimi i librit “Jam unë” e autores Vjofllca Baftiu Zylbeari që i kushtohet një vajze me aftësi të kufizuara – verbëria Znj. Eliza Abdiu e cila, me vendosshmërinë e madhe arrinë të mahnitë me dijen e sajë të madhe. Ajo tani në moshë të re është aktore, pijaniste, shkrimtare dhe shumë vepra tjera. Ajo është një fenomen i vërtetë që inspiron të gjithë dhe është dëshmi e gjallë se më mund dhe përpjekje maksimale tejkalohen të gjitha pengesat e jetës dhe arrihen vepra madhore. Ajo që zbuloi fenomenet e këtilla si Eliza Abdiu është artistja, shkrimtarja dhe regjisorja e morënjohur Z. Vjollca Zylbeari nga Gostivari, e cila dëshmoi se personat me aftësi të kufizuar janë tē veçantë dhe në to ka afinitete që mahnisin dhe inspirojnë të tjerët dhe se duhet respektiar dhe avancuar, ato në jetë shoqërore. Këtë e përshkruan në librin e saj “Jam unë”.
Prezencë masovike tē faktorēve të sferave të ndryshme: mes të cilëve: Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame, H. Sabahudin Zendeli, Mufti i Gostivarit, Z. Jeton Shaqiri, Ministër i arsimit, Z. Halil Snopçe, deputet i Kuvendit në RMV, Z. Argjent Beqiri, sportist- futbollist me renome nga Gostivari, përfaqësuesë nga Komunat dhe shumë të tjerë
Urime.

Comments are closed.