NJË MBRËMJE IFTARI ME BESIMTARËT E KAVADARCIT

(SHQ. МКД.)

Të enjten, më 28.04.2022, Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai ashtu siç u premtoi muslimanëve të Kavadarcit në fillim të Ramazanit se do jetë bashkë me ta në një iftar të Ramazanit, këtë edhe e realizoi.
Reisul Ulemaja së bashku me Sekretarin Gjeneral të BFI H. Irsal ef. Jakupin, i shoqëruar nga Muftiu i Velesit H. Nijazi ef. Murati dhe sekretarit z. Erdalit, vizituan Kavadarcin dhe me këtë rast bënë hapjen solemne dhe e vendosim në funksion shtëpinë e përgatitjes së kufomave si dhe sallonin e pritjes. Ndërtesa në fjalë ishte me të gjitha kushtet, po bile edhe për pritje të vizitorëve për ngushëllime. E gjithë kjo punë u udhëhoq nga Haxhi Ahmeti, një aktivist i mirënjohur, i përkrahur nga Kryetari i Kavadarcit Z. Mitko Jançev, i cili i priti mysafirët nga BFI në mënyrën më të mirë dhe i cili ka kontribuar me të gjitha mundësitë, nga ato administrative deri në ato materiale.
Në fjalimin e tij, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai përshëndeti aktivitetet e besimtarëve myslimanë në Kavadarc, mundin e tyre që e japin brenda mundësive të tyre. Njiherit falënderoi Kryetarin e qytetit për shërbimin që ju bënë myslimanëve të këtij vendi, me qëllim që ata të ndihen të barabartë.
Kryetari Jançev, nga ana e tij u falënderua për vizitën dhe uroi të gjithë besimtarët myslimanë për sjelljen e tyre duke i vlerësuar si qytetarë që kontribuojnë shumë në të gjitha sferat e jetës.
Në fund, për nder të mysafirëve të BFI, u shtrua iftar solemn nga vet Kryetari i qytetit.
***
ЕДНА ИФТАРСКА ВЕЧЕР СО ВЕРНИЦИТЕ ОД КАВАДАРЦИ
Во четврток, 28.04.2022 година, Претседателот на Исламската Верска Заедница на РСМ, Реисул Улема Х. Хфз. Шаќир еф. Фетаи, како што на почетокот на Рамазан им вети на кавадаречките муслимани дека ќе биде со нив на рамазански ифтар, така и направи.
Реисул Улема заедно со Генералниот Секретар на ИВЗ на РСМ Х. Ирсал еф. Јакупи во придружба на Велешкиот Муфтија Х. Нијази еф. Мурати и Секретарот г. Ердалит, го посети Кавадарци и во оваа прилика го изврши свеченото отворање и ја пушти во употреба куќата за подготовка на починати и чекалната. Објектот беше со сите услови, дури и за прием на посетители за сочуство. Целата оваа работа ја водеше Хаџи Ахмет, познат активист, поддржан од Градоначалникот на Кавадарци г-дин Митко Јанчев, кој на најдобар начин ги пречека гостите од ИВЗ и кој придонесе со сите можности, од оние административни до тие материјали за изградбата на овој објект.
Во својот говор, Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир еф. Фетаи ги поздрави активностите на муслиманските верници во Кавадарци, нивната напорна работа, колку што можат. Воедно му се заблагодари на градоначалникот за услугата што им ја дава на муслиманите од овој град, со цел тие да се чувствуваат еднакви.
Претседателот Јанчев, пак, се заблагодари за посетата и им честиташе на сите муслимански верници за нивното однесување, пофалувајќи ги како граѓани кои многу придонесуваат во сите сфери на животот.
На крајот, во чест на гостите на ИВЗ, Градоначалникот послужи свечен ифтар.

Comments are closed.