NJ O F T I M për Haxhin 1443/2022

(SHQ. МКД.)

Në bazë të Informatës të Ministrisë së Haxhit dhe Umres të Mbretërisë së Arabisë Saudite, lidhur me Haxhin 1443 H./2022, njoftojmë opinionin e vendit me sa vijon:
1. Haxhi i këtij viti është për grupmoshën nën 65 vjeç, me kusht që të jenë të vaksinuar (me dy vakcina) kundër Covid-19 të miratuara nga Ministria e Shëndetësisë.
2. Haxhilerët nga jashtë Mbretërisë së Arabisë Saudite duhet të kenë edhe PCR testi negativ, për virusin Corona (Covid-19), që të mos jetë më i vjetër se (72) orë përpara hyrjës në Mbretërinë e Arabisë Saudite.
Shërbimi për Informim i BFI në RMV
***
ИЗВЕСТУВАЊЕ за Хаџ1443/2022
Врз основа на Информациите на Министерството за Хаџ и Умра на Кралството Саудиска Арабија, во врска со организирање Хаџ за 1443 H./2022 година, го информираме јавноста од државата за следното:
1. Годинешниот аџилак е за возрасната група до 65 години, под услов да се вакцинирани (со две вакцини) против Ковид-19 одобрени од Министерството за Здравство.
2. Аџиите надвор од Кралството Саудиска Арабија, исто така, мора да имаат негативен ПЦР тест, за корона вирус (Ковид-19), да не се постари од (72) часа пред да влезат во Кралството Саудиска Арабија.
Информативна служба на ИВЗ во РСМ

Comments are closed.