NISET GRUPI I PARË I HAXHINJVE

SHQ. МКД. TUR.)

Të dielën më 26.06.2022 u nisë grupi i parë i Haxhilerëve të BFI – së në RMV për në vendet e shenjta. Haxhinjtë u përcollën nga Kryetari i BFI të RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe Myftiu i Gostivarit H. Sabahudin ef. Zendeli. Rrugëtim të lehtë e haxh të pranuar për të gjithë haxhinjtë tanë.
***
ЗАМИНА ПРВАТА ГРУПА АЏИИ
Неделава, на 26.06.2022 година, првата група Аџии на ИВЗ на РСМ замина кон светите места. Аџиите беа придружувани од Претседателот на ИВЗ на РСМ, Реисул Улема Х. Шаќир еф. Фетаи и Гостиварскиот Муфтија Х.Сабахудин еф. Зендели.
Лесен и прифатен аџилак за сите наши аџии.
***
İLK HAC KAFİLESİ UĞURLANDI
Bu hafta, 26 Haziran 2022’de, Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği’nin ilk Hacı kafilesi Kutsal topraklara hareket etti Hacı adaylarımız İDB Başkanı Reis ul Ulema H. Şaqir ef. Fetai, Gostivar Müftüsü H. Sabahudin ef. Zendeli ve hacıların yakınları tarafından uğurlandı.
Tüm hacılarımız için kolay ve Yüce Allah tarafından kabul edilen Hac olmasını niyaz ederiz.

Comments are closed.