NË XHAMINË E MUSTAFA PASHËS U BË DUA PËR TË GJITHË SHEHIDËT E BETEJËS SË ÇANAKALESË (Shq / Tr / Мкд )

(Shq / Tr / Мкд )

NË XHAMINË E MUSTAFA PASHËS U BË DUA PËR TË GJITHË SHEHIDËT E BETEJËS SË ÇANAKALESË

Me rastin e shënimit të “Ditës së Shehidëve të Çanakalesë – 18 mars”, nën organizimin e përbashkët të Bashkësisë Fetare Islame të RMV dhe Atasheut për Çështje Fetare pranë Ambasadës së Republikës së Turqisë në Shkup u organizua një program në xhaminë e Mustafa Pashës para namazit të drekës.

Në organizim, në emër të Reisul Ulemasë së BFI të RMV, H. Hfz. Shaqir ef. Fetait, prezantoi Sekretari Gjeneral i BFI, H. Irsal ef. Jakupi. I pranishëm ishte edhe ambasadori i Republikës së Turqisë në Shkup, ekselenca e tij Hasan Mehmet Sekizkok, u.d. Atasheu për Çështje Fetare pranë Ambasadës së Turqisë në Shkup, Mustafa Tarik Koxha, si dhe figura tjera.

Programi u hap me leximin e një pjese të Kur’anit Famëlartë nga hafizi i mirënjohur Xhemail ef. Nuhiu dhe u përfundua me një dua hatmeje të cilën e bëri Mustafa ef. Tariku.

Beteja e Çanakalesë njihet një nga betejat më të rëndësishme për të gjithë muslimanët e Ballkanit dhe rikujtohet si një fitore e madhe për të gjithë. Në të, krahas turqve, kanë luftuar një numër i madh i muslimanëve të të gjitha kombësive që jetojnë në Ballkan, në veçanti shumë shqiptarë. Organizime të këtilla që përkujtojnë dëshmorët, shehidët e Çanakalesë po edhe shehidët tjerë rikujtojnë besimtarët për vlerën e mbrojtjes së vlerave dhe sakrificat e mëdha që brezat e mëhershëm kanë dhënë për fenë dhe Zotin.
_______

ÜSKÜP MUSTAFA PAŞA CAMİİ’NDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE DUA

“18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” vesilesiyle Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği ve T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliği’nin ortak organziasyonunda Üsküp Mustafa Paşa Camii’nde öğlen namazından önce saat 11.30’da başlayan bir proğram düzenlendi. İslam Birliği Başkanı Reis ul Ulema H. Hfz. Şakir Ef. Fetai’yi temsilen Genel Sekreter İrsal Yakupi, T.C. Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din İşleri Müşavir V. Mustafa Tarık Koça ve diğer katılımcıların hazır bulunduğu programda, Üsküp’ün meşhur hafızlarından Hfz. Cemail Nuhiu’nun Kur’an tilavetinden sonra, Mustafa Tarık’ın yaptığı hatim duası ile anma töreni sona erdi.

Çanakkale şehitlerinin ve diğer şehitlerin anıldığı bu gibi dini proğramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiği gibi aziz şehitlerimizin canlarını feda ettikleri yüce değerler uğruna mücadele etme hissiyatlarımızı kuvvetlendirmektedir.
__________

МОЛИТВА ЗА ШЕХИДИТЕ ОД ЧАНАКАЛЕ ВО ЏАМИЈАТА МУСТАФА ПАША ВО СКОПЈЕ

По повод „Денот на шехидите на Чанакале 18 март“, во заедничката организација на Исламската верска Заедница на Северна Македонија и мушавирот за верски прашања при Амбасадата на Р.Т. во Скопје, беше организирана програма во џамијата Мустафа Паша во Скопје, со почеток во 11,30 часот пред пладневниот намаз. На церемонијата во име на Реис ул Улема Х. Хфз. Шакир еф. Фетаи Фетаи на програмата присуствуваше генералниот секретар Ирсал Јакупи. Mеѓу присутните беше Хасан Мехмет Секизќок амбасадор на Р.Т во Скопје, мушавирот за верски прашања при Амбасадата на Р.Т Мустафа Тарик Коча и други видни луѓе.

Програмата започна со учење на Куран од страна на познатиот скопски хафиз Џемаил еф. Нухиу. Церемонијата заврши со хатим дова која правеше Мустафа Тарик.

Ваквите верски програми, во кои се спомнуваат шехидите на Чанаккале и другите шехиди, го зајакнуваат нашето единство и солидарност, како и го зајакнуваат нашето чувство за борба за високите вредности што ги жртвуваа нашите претци.

Comments are closed.